Algemeen

Stucen: de beste wandafwerking voor jouw kantoor

Je vindt het belangrijk dat jouw kantoor er netjes uitziet. Niet alleen omdat je een professionele indruk wilt maken op je klanten, maar ook omdat het gewoon fijner werkt in een kantoorruimte die tot in de puntjes is afgewerkt. Een representatief kantoor begint met een goede basis, de afwerking van de wanden speelt daarbij een grote rol. Veel ondernemers kiezen voor glasvezelbehang, omdat ze dit zelf kunnen aanbrengen. Wij geven je echter 3 redenen om toch te kiezen voor stucwerk.

1 Stucwerk kent veel variaties

De meeste mensen die kiezen voor stucen, laten de wanden strak afwerken door een stukadoor. Er is echter allerlei verschillend pleisterwerk waar je uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een grove of fijne structuur van het pleisterwerk. Wil jij een patroon aan laten brengen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Welke variatie je ook kiest voor je kantoor, je kunt het stucwerk later overschilderen om de sfeer van de ruimte optimaal af te stemmen op het imago van jouzelf en je bedrijf. Verandert je huisstijl? Met de goede basis van stucwerk hoef jij de ruimte alleen opnieuw te sausen.

2 Stucen is duurzaam

Kies jij voor stucwerk, dan weet je zeker dat je de aankomende jaren niet meer naar je wanden hoeft om te kijken. Pleisterwerk is namelijk veel duurzamer dan een simpele verflaag. Een wand die alleen geschilderd is, is erg kwetsbaar voor krassen en stoten. Je ziet dan namelijk direct de ruwe onderlaag tevoorschijn komen. Een wand wordt bij het stucen door de stukadoor voorzien van een dikke laag pleister. Wordt er tegenaan gestoten of ontstaat er op een andere manier schade? Dan zal dat niet opvallen doordat de ruwe onderlaag door de pleister bedekt blijft.

3 Stucwerk is op de lange termijn goedkoper

Stucen is inderdaad in veel gevallen duurder dan wanneer je jouw kantoorruimte behangt. De kosten zitten hem daarbij vooral in het arbeidsloon van de stukadoor. Op de lange termijn is stucen echter altijd goedkoper dan behangen. Dat komt doordat je jarenlang van het pleisterwerk kunt genieten zonder dat dit veel onderhoud vergt. Bovendien kan je stucen ook zo duur maken als je zelf wilt. Neem je pleisterwerk dat niet erg arbeidsintensief is zoals bijvoorbeeld spack, dan zal je een stuk minder betalen dan wanneer je een met de hand aangebracht patroon kiest. Je hebt dus zelf invloed op de prijs, je hoeft niet de hoofdprijs te betalen voor een strak afgewerkt kantoor waarin je met trots jouw klanten kunt ontvangen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button