Ondernemen

Duurzaam je bedrijfsafval verwerken: hoe doe je dit?

Je bent thuis al goed bezig met het scheiden van afval. Het is daarom alleen maar logisch dat je jouw bedrijfsafval ook duurzaam wilt verwerken. Bovendien is het scheiden van afval ook een financieel slimme keuze. Door je bedrijfsafval goed te scheiden, houd je namelijk minder restafval over. En restafval is relatief prijzig om te laten verwerken. Wees daarom goed voor de planeet en ga je bedrijfsafval scheiden. Met ons stappenplan wordt duurzame afvalverwerking een peulenschil!

Bedrijfsafval scheiden in speciale prullenbakken

Het begint al bij de kleine prullenbakken die je her en der in je bedrijf kunt vinden. Kijk je alleen naar het kantoor, dan kan daar al veel winst behaald worden. Een eerste scheiding kan aan het bureau immers al gemaakt worden tussen papier en restafval. Kijk je in de kantine en/of de keuken, dan is een scheiding tussen restafval, PMD en organisch afval al snel gemaakt. Je stimuleert jezelf en anderen het meest om afval te scheiden door ook aparte vuilnisbakken neer te zetten. Dit kunnen losse prullenbakken zijn, maar ook één prullenbak met aparte vakken voor de verschillende afvalstromen.

Speciale containers voor verschillende afvalstromen

Maak nu niet de fout dat je uit gemak uiteindelijk toch alles in dezelfde container weggooit. Dat zou zonde zijn van alle moeite die je al gedaan hebt. Zorg dat je voor alle afvalstromen een eigen container hebt. De meeste gemeenten bieden wel een container aan voor restafval en PMD. Bij de meeste gemeentes moet je de afvoer van papier, organisch materiaal, ijzer en glas zelf verzorgen. Als het om kleine aantallen gaat, kan je dit eenvoudig zelf met enige regelmaat naar de milieustraat brengen. Wordt dat toch wat teveel gedoe? Dan kun je altijd een professionele afvalverwerker inschakelen.

Laat je bedrijfsafval ophalen

Een afvalverwerker voorziet je van rolcontainers voor iedere afvalstroom van jouw bedrijf en komt je bedrijfsafval ophalen wanneer jij dat wilt. Je kunt meestal ook zelf het formaat van jouw containers kiezen zodat deze goed passen bij het afval dat je produceert. De meeste afvalverwerkers werken met een abonnement zodat de duurzame afvalverwerking je een vast bedrag per maand kost. Let wel op dat de afvalverwerker erkend is zodat je gescheiden afval ook echt gescheiden blijft nadat het jouw pand verlaat. Alleen op die manier weet je zeker dat je met duurzame afvalverwerking de planeet ook echt een beetje vooruit helpt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button