Algemeen

Wat zijn de voordelen van een digitale portemonnee

Tegenwoordig zijn we bekend met de e-wallet. Dit is een portemonnee in de vorm van een app die je online kunt gebruiken. Soms zijn deze portemonnees softwareprogramma’s in je browser van je computer.

De populariteit van de e-wallet

Digitale portemonnees worden steeds populairder omdat ze gemakkelijk te gebruiken zijn. Je hoeft niet meer te zoeken tussen al je pasjes in je portemonnee om je pinpas te vinden. Je hebt alles in één handige app of op één vindbare plek online. Je maakt snel online geld over naar je webwinkel voor die leuke tas, of betaalt ermee bij je online casino zodat je je bezig kunt houden met een leuk potje online poker.

We betalen tegenwoordig ook graag contactloos in fysieke winkels, waarbij we onze portemonnee in onze smartphone of smartwatch gebruiken om snel en handig te betalen door de smartphone of smartwatch gewoon tegen de scanner te houden. Apple Pay en Google Pay hebben dit allemaal mogelijk gemaakt.

Verschil tussen bovenstaande transacties is dat je je mobiele portemonnee via app op je mobiel of horloge gebruikt om in fysieke winkels te betalen en de e-wallet is voor alle geldtransacties die je online doet.

Hoe gebruik je de digitale portemonnee

Het ligt er natuurlijk aan welke portemonnee je online gebruikt, maar allemaal hebben ze gebruikersherkenning. Dat is bijvoorbeeld een gezichtsscan of een wachtwoord. Als je de app groen licht hebt gegeven, hoe betaal je dan?

Tokenisation

Tokenisation is een softwareprogramma dat kaartgegevens versleutelt, contact opneemt met de bank om de transactie te organiseren en het token aanmaakt dat je gebruikt bij de betaling. Dit is ook het enige wat je van de bank terugkrijgt: een token. Je krijgt geen andere informatie over de transactieaanvraag. Omdat je alleen een token terugkrijgt en niet de informatie van de bank (zoals je kaartgegevens), ziet de verkoper die ook niet. Dit maakt het betalen veiliger en voorkomt fraude met betaalkaarten. Een e-wallet is dus echt een aanrader.

Kaarthouder

De digitale portemonnee verzamelt niet alleen kaarten, maar ook andere belangrijke documenten zoals instapkaarten, concertkaarten en Albert Heyn bonuskaarten. Superhandig, je hoeft nooit meer te zoeken in die stapel pasjes die je los in je tas of portemonnee hebt liggen.

Betalen met de e-wallet

Behalve dat het supercool is om met je smartwatch te betalen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van e-wallets. Deze handige vorm van afrekenen is ideaal nu onze wereld langzaam verschuift naar de online wereld. Wanneer je online iets koopt en de betalingsoptie opgeeft, toont je apparaat (mobiel, computer of tablet) al je kaartgegevens, je hoeft alleen maar op de kaart te klikken en de CVV in te voeren. Het driecijferige nummer op de achterkant.

Soms heeft de e-Wallet ook een saldo dan kun je direct met de wallet betalen. Een voorbeeld hiervan is PayPal. Er moet dan een optie op de site staan om met deze betaalmethode te kunnen betalen.

De verschillende e-wallets

Hier een paar voorbeelden van digitale portemonnees:

Apple Pay

Deze portemonnee is beschikbaar op alle Apple-devices. Een groot voordeel van Apple Pay is dat het synchroniseert tussen de Apple-apparaten. Elk toestel herkent onmiddellijk je betaalkaarten wanneer je online betaalt.

PayPal

Deze financiële dienst is bekend en goed. Het is niet altijd beschikbaar bij verkopers. PayPal heeft hoog gebruiksgemak met ingebouwde fraudedetectie. Helaas kan PayPal niet worden gebruikt in fysieke winkels met de geldautomaat. Wel kun je in winkels een QR-code scannen en via de app een transactie doen, zodat je dan uiteindelijk toch kunt betalen. Je vindt die optie binnen PayPal op je browser.

Amazon Pay

Het populairste commerciële platform online is Amazon. Niet verrassend dat het zijn eigen betaalmethode heeft. Het koppelt je info op je Amazon-account aan andere platforms, zodat je het kunt gebruiken om buiten het Amazon-platform te betalen.

Tenslotte

Digitale portemonnees zijn zeer veilig. Alles is gebundeld en je hebt het altijd op je mobiele apparaat. Deze wallets zijn noodzakelijke online betaalmethoden geworden. Maak er gebruik van.

Gerelateerde artikelen

Back to top button