Beleggen

Alles wat je moet weten over het vinden van de beste aandelenbeurs

Het doel van een investeerder is om te profiteren van jouw handelsonderneming. Het gebruik van de juiste aandelenbeurs of makelaar kan ervoor zorgen dat die rendementen op jouw rekening terecht komen. 

Er zijn een aantal factoren die je moet bestuderen bij het kiezen van de juiste aandelenbeurs en het aandelen kopen. Je moet daarbij denken aan zaken als lesmateriaal en beschikbare informatie en de overeenstemming daarvan met jouw investeringsdoelen en stijl van handelen. 

In deze gids zullen we deze aspecten met je doornemen zodat je er zeker van kunt zijn dat je gebruik maakt van de aandelenbeurs die voor jou het meest geschikt is. 

Wat is een aandelenbeurs? 

Op een aandelenbeurs kunnen handelaren hun effecten, obligaties en andere financiële instrumenten aankopen en verkopen. 

Dit kan plaatsvinden op een fysieke beurs, zoals de beroemde London Stock Exchange of de New York Stock Exchange. Echter, het grootste deel van de aandelenhandel vindt tegenwoordig echter plaats via een online beurshandelaar. 

Online handelsplatformen brengen een verbinding tot stand tussen investeerder en makelaar, waarbij prijsgegevens van de markt toegankelijk zijn en de aankoop van aandelenhandel tussen de twee partijen plaats kan vinden.  

Weet wat je hebben wilt 

De eerste stap bij het handelen in aandelen is dat je begrijpt wat je nodig hebt als investeerder. 

Ben je nieuw in de aandelenhandel? Dan is de beste effectenmakelaar waarschijnlijk iemand die voorziet in voldoende lesmateriaal, zoals informatie over hoe je online aandelen moet verhandelen, of uitgebreide begrippenlijsten zodat je de juiste handelstermen kunt leren. 

Als starter is het ook verstandig om op zoek te gaan naar beurzen die een gratis demo account aanbieden waar je je technieken kunt oefenen. 

De juiste effectenmakelaar zal ook een goed beschikbare klantenservice hebben die je kan begeleiden bij het zetten van je eerste stappen op het gebied van investeringen. 

Ben je echter een ervaren handelaar, dan is de beste aandelenbeurs voor jou eentje die voorziet in toegang tot hoogwaardige middelen en een reeks aan technische en fundamentele data en indicatoren. 

Het is misschien ook verstandig op zoek te gaan naar een makelaar die verschillende aandelen en financiële derivaten biedt om te verhandelen, zoals bijvoorbeeld aandelen CFD’s, om zo een omvangrijk portfolio aan te leggen.  

Je investeringsdoelen afstemmen 

Bij het kiezen van de beste aandelenbeurs moet je kijken naar de aspecten die je in staat stellen om investeringsdoelen na te streven die naadloos zullen aansluiten bij je handelsstijl. 

In het geval van technische handel zal jouw effectenmakelaar grafiek functionaliteiten, indicatoren en tools voor je moeten hebben waar je van kunt profiteren. Neem kennis van de marktinformatie en evalueer hoe dit om kunt zetten in grafieken en diagrammen. 

Ben je bijvoorbeeld een daghandelaar, dan zul je een aandelenbeurs willen met een snelle toegang tot de gegevens van de beurs zodat je direct kunt reageren op prijsschommelingen. 

Evenzo vereist deze manier van handelen een directe uitvoering van je handelsorders. De beste aandelenbeurs voor jou zou in dat geval deze actie direct moeten kunnen uitvoeren. Beter nog, de gekozen effectenmakelaar zou zelfs de mogelijkheid moeten hebben van geautomatiseerde handel voor een nog snellere uitvoering. 

Voordelen van de effectenmakelaar

Zodra je de juiste aandelenbeurs hebt gevonden die alle kernelementen bezit die je nodig hebt, neem je de volgende stap en dat is bekijken welke bijkomende voordelen ze bieden. 

Bijvoorbeeld, heeft het een laag niveau van jaarlijkse of maandelijkse kosten, of misschien zelfs helemaal geen voor grotere handelsaccounts? 

Het is ook handig te weten of de aandelenbeurs een toeslag zal vragen als je wilt upgraden naar een meer professioneel account wanneer je groeit als investeerder. Ook wil je weten of activa verschillende commissietarieven hebben mocht je de wens hebben om in de toekomst verder te kijken dan de handel in aandelen. 

Hierbij komen we op het punt dat je ook moet kunnen zien welke soort accounts beschikbaar zijn, en of een breder aanbod past bij jouw handelsvereisten. In dat geval is dit de beste effectenmakelaar voor jou.

Gerelateerde artikelen

Back to top button