Beleggen

Aandelen kopen: hoe werkt dat?

Het is tegenwoordig zo gemakkelijk geworden om te beleggen, dat het eigenlijk zonde is als jij je geld gewoon op de spaarrekening laat staan. Wil jij ook graag beleggen, maar weet je niet hoe je moet beginnen? In dit artikel leggen we je uit hoe je jouw eerste stappen op de beurs zet. En we durven te wedden: aandelen kopen is makkelijker dan je denkt!

Aandelen koop je via een broker

Om aandelen te kunnen kopen heb je een financiële instelling nodig die de order voor je uitvoert. Je kunt daarbij kiezen voor je vertrouwde bank, veel banken bieden de mogelijkheid tot (beheerd) beleggen met een beleggingsrekening. Je kunt ook zelf beleggen via een online broker zoals BUX Zero of DEGIRO. Je kunt voor aandelen kopen apps van de brokers gebruiken. Welk aandeel je koopt is onder andere afhankelijk van je strategie. Beleg je voor de lange termijn? Dan kies je aandelen of etf’s die je op de lange termijn winst opleveren. Wil je traden om op de korte termijn winst te boeken? Dan is het noodzakelijk dat je een goede analyse kunt maken van de charts. Het kopen en verkopen van een aandeel is vaak met een druk op de knop geregeld.

De beste broker kies je zelf

Er wordt geregeld onderzoek gedaan naar de beste aandelen brokers waar je als particulier aandelen kunt kopen. DEGIRO is een populaire online broker, mensen kiezen deze broker vaak vanwege de lage kosten. BUX Zero is één van de beste brokers voor beginners. Met de gebruiksvriendelijke interface kun je heel gemakkelijk aandelen kopen en verkopen. Een andere top broker is eToro. Ben je nieuwsgierig naar de aan- en verkopen van andere handelaren? Dan kun je die die bij eToro bekijken. Je kunt zelfs direct hun voorbeeld volgen, al is het natuurlijk altijd beter om je eerst zelf in alle informatie over een aandeel te verdiepen.

Kies een broker die bij jou past

Er zijn heel veel verschillende brokers die hun diensten aanbieden aan Nederlandse particulieren. Ga je net starten met beleggen dan is het vooral belangrijk dat je snapt wat je doet. Ontdek de beleggingsapp voordat je (grote) bedragen gaat investeren. Ben je er aan toe om grotere bedragen te investeren, dan gaan de kosten ook een grotere rol spelen. Kies je direct voor een gratis broker, dan betaal je alleen transactiekosten. Goedkoop beleggen is echter niet altijd de beste optie, soms kan het juist slimmer zijn om een beetje meer te betalen voor extra opties en een goede service.

Gerelateerde artikelen

Back to top button