Ondernemen

3 redenen om papieren wegwerpbekers op kantoor nu al te vervangen door koffiemokken

Op veel kantoren worden ze nog veelvuldig gebruikt: papieren wegwerpbekers. Je hoeft ze niet af te wassen want je kunt ze gewoon weggooien en ze liggen vaak zo lekker voor het grijpen. Toch is het aan te bevelen om de papieren wegwerpbekers op kantoor nu al te vervangen door herbruikbare koffiemokken. Wij kunnen in ieder geval drie redenen bedenken. Lees je verder?

Het scheelt een boel afval

Wist je dat er in Nederland iedere dag zo’n 19 miljoen wegwerpbekers en -voedselverpakkingen worden gebruikt en weggegooid? Dat is maar liefst 7 miljard stuks per jaar. Wanneer je al die bekers en verpakkingen op één hoop zou gooien, zou er een afvalberg ontstaan die nauwelijks onder doet voor de Mount Everest. Natuurlijk zal dit scenario nooit werkelijkheid worden omdat er dagelijks duizenden kilo’s afval in de verbrandingsoven belanden waardoor het geen kans heeft om zich zo op te stapelen, maar toch is het goed om hier even bij stil te staan. Want ook op kantoor kan het vervangen van wegwerpbekers door koffiemokken een boel afval schelen. Tel zelf maar eens hoeveel papieren wegwerpbekers er aan het eind van de week in de prullenbak zijn beland. Waarschijnlijk zijn dit er veel meer dan je in eerste instantie verwacht.

Het is stukken beter voor het milieu

Hoewel die papieren wegwerpbekers zo onschuldig lijken, zijn ze dat absoluut niet. Allereerst zijn ze behoorlijk belastend voor het milieu want er moet veel land voor worden gebruikt. Daarnaast moeten er voor de productie van papieren wegwerpbekers veel bomen worden gekapt. De milieubelasting is dan ook vrij fors te noemen. Wat veel mensen ook niet weten is het feit dat dit soort bekers niet recyclebaar zijn. Dit komt omdat ze aan de binnenzijde een dun laagje plastic bevatten. Dit laagje plastic, bedoeld om warme dranken zoals koffie en thee te kunnen vasthouden, maakt dat recyclen niet meer mogelijk is. Papieren wegwerpbekers worden uiteindelijk niet gerecycled, maar verbrand in een verbrandingsoven. Op deze manier wordt er extra CO2 uitgestoten, wat slecht is voor het milieu. 

Dan kunnen werknemers alvast aan het idee wennen

In 2023 is het de bedoeling dat wegwerpbekers compleet verbannen zijn op kantoor. Herbruikbare kopjes en mokken worden dan de norm. Om werknemers alvast te laten wennen aan het idee, kan het een goed idee zijn om nu alvast de overstap te maken. Waarom zou je wachten als je ook nu al een stap in de richting van milieubewuster ondernemen kunt maken?

Koffiemokken met logo bestellen?

We snappen dat saaie witte koffiemokken niet erg aantrekkelijk zijn om ’s ochtends een lekker bakkie koffie uit te drinken. Daarom kun je bij Loopper koffiemokken met logo bestellen. Een gepersonaliseerde koffiemok met logo is al te bestellen vanaf 10 stuks. Je kunt kiezen uit verschillende varianten. Neem zelf een kijkje in de webshop!

Gerelateerde artikelen

Back to top button