Ondernemen

Hoe een op schakelaar gebaseerde stroombron je geld bespaart

Het aansluiten van huishoudelijke apparaten zoals televisies en lampen op stekkers met schakelaars is niet alleen een handige nieuwigheid: het is een eenvoudige manier om grote besparingen op je energierekening te realiseren. Op die manier bespaar je dus op je variabele maandlasten.

Schakel apparaten uit die stroom verbruiken wanneer niet in gebruik

Wist je dat het geld kost om sommige elektrische apparaten aangesloten te laten? Door gewone apparaten of apparaten op een stekkerdoos te houden, kan het gemakkelijk zijn om meerdere ongebruikte elektrische apparaten tegelijk uit te schakelen. Hoewel niet-aangesloten lampen geen al te grote bedreiging vormen, kunnen grotere toestellen langzaam energie overhevelen terwijl ze zijn aangesloten, zelfs als ze zijn uitgeschakeld.

Zo kunnen computers meer dan 50 watt verbruiken wanneer ze zijn aangesloten en aan blijven staan. Ook een tv kan tot 50 watt gebruiken wanneer ze “uit” staan. Om het jezelf makkelijk te maken kun je een schakelaar installeren waarmee je je toestellen volledig uitschakelt van de stroom. 

De apparaten die je moet uitschakelen om honderden euro´s op je energierekening te besparen

Opladers

Hoewel sommige mensen apparaten zoals hun mobiele telefoons aangesloten laten om de hele nacht op te laden, is het raadzaam om een ​​oplader uit het stopcontact te halen zodra je apparaat 100% bereikt.

Tv’s, computers en andere apparaten

Apparaten op stand-by laten staan, betekent meestal dat de monitor uit staat, maar het rode stand-bylampje geeft aan dat hij nog steeds je stroom gebruikt en bijdraagt ​​aan je rekeningen. Wanneer je klaar bent met het gebruik van een apparaat, zorg er dan voor dat je het apparaat uitschakelt in plaats van in stand-by te zetten.

Lichten en lampen

Lichten en lampen zijn iets wat veel mensen over het hoofd zien in hun woning. Zorg ervoor dat je je lichten uitdoet met een schakelaar van Schneider Electric elke keer dat je een kamer verlaat om ervoor te zorgen dat je geen energie verspilt. Je kunt energiebesparende lampen installeren om de kosten verder te verlagen en het hebben van lampen op een dimmerschakelaar zal ook je rekeningen verlagen.

Afwasmachine

Het uitschakelen van het verwarmde droogsysteem van je vaatwasser, dat de lucht verwarmt die het produceert om de vaat tijdens de cyclus te drogen, kan ook helpen om kosten te besparen. In plaats daarvan kun je je potten en pannen met de lucht laten drogen.

Verwarming

Door een smart home-systeem te gebruiken waarmee je alleen de kamers verwarmt die in gebruik zijn, in plaats van het hele huis, kun je energie besparen en kosten verlagen.

Airconditioning

Hoewel niet alle huishoudens airconditioning hebben, moet je ervoor zorgen dat je deze uitschakelt wanneer je deze niet gebruikt. Het gebruik van ventilatoren in plaats van airconditioning om een ​​ruimte af te koelen, bespaart ook kosten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button