Ondernemen

Wat doet een financieel adviseur?

Story Highlights
  • Een financieel adviseur is steeds op de hoogte van de wet- en regelgeving
  • Financieel advies is een must voor elke ondernemer
  • Adviseur overziet het totaalplaatje, dus werk én privé

Hoewel wij bij FFIN.nl proberen zoveel mogelijk te sparen zonder belasting te betalen, is onze administratie nog dermate overzichtelijk dat we het nog prima zonder financieel adviseur af kunnen. Voor ondernemers is dat toch anders. Voor deze groep is een specialist eigenlijk onmisbaar. Ondernemers missen vaak de tijd en de expertise om zeker belastingtechnische vraagstukken op te kunnen lossen. Bovendien kan een financieel adviseur het totale plaatje meenemen en dus advies geven voor je onderneming maar ook voor je leefsituatie.

Een gedegen administratie

Een van de belangrijkste zaken voor een onderneming is het voeren van een gedegen administratie. Daarnaast is het verstandig altijd met een financieel adviseur te werken. Deze specialist weet alles van fiscale en administratieve zaken, biedt oplossingen en geeft vooral advies. Dit zowel gevraagd als ongevraagd. Het mooie is dat de adviseur ook je privésituatie meeneemt. Wat zijn de gevolgen voor je privésituatie als er bepaalde fiscale zaken binnen de onderneming spelen? De adviseur ziet het totaalplaatje en handelt steeds in het belang van de ondernemer.

Een must voor elke ondernemer

Zeker wat betreft belastingtechnische vraagstukken is een financieel adviseur eigenlijk een must voor elke ondernemer. Je kunt proberen het allemaal zelf te doen, maar profiteer je dan wel van de belastingvoordelen die je als ondernemer kunt hebben en lukt je dat allemaal op tijd? Want ben je te laat met het indienen van bepaalde documenten, dan legt de Belastingdienst zomaar hoge boetes op. Het inschakelen van een financieel adviseur is in dit soort gevallen beter. Behalve dat hij je werk uit handen neemt, voorkomt dit ook een hoop stress en slapeloze nachten.

Op de hoogte van de wet- en regelgeving

De adviseur kan financiële rapportages voor je maken en is in staat om de cijfers die je van de boekhouder krijgt te vertalen in woorden en daden. Hij bied je inzicht waardoor je eerder ziet welke bedrijfsprocessen wel en welke niet goed lopen. Zo kun je daar eerder op inspelen en sneller ingrijpen als dat nodig is. Een financieel adviseur is steeds op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving en kan daar handig op inspelen. Voorts kan hij adviseren over de begroting en de administratieorganisatie en kan de adviseur het contact met de Belastingdienst namens jou onderhouden. Ook dat scheelt je veel stress en gedoe in de wetenschap dat de adviseur slechts één belang heeft: jouw belang.

Gerelateerde artikelen

Back to top button