Ondernemen

Succesvoller ondernemen met time management

Heb jij het gevoel dat je constant tijd tekort komt? Dan wordt het tijd dat jij leert hoe je efficiënter met jouw tijd om kunt gaan. Kortom: om jouw tijd goed te managen. Want als je optimaal met de tijd omgaat die je op een dag is gegeven, zal je merken dat je ook meer voor elkaar krijgt. En dat zorgt ervoor dat jouw bedrijf succesvoller wordt dan ooit te voren. Met time management kan ook jij een succesvolle ondernemer worden.

Begin de dag met een doel

Allereerst is het belangrijk om per dag te bekijken welke doelen je wilt behalen. Dit kan één doel zijn dat is opgeknipt in subdoelen, of een to do list met meerdere taken. Zorg er in ieder geval voor dat de lijst realistisch is. Niets is zo demotiverend als een to do list die onvoltooid blijft. In de praktijk blijkt dat je altijd meer tijd nodig hebt om je taken te voltooien dan je denkt. Er moet immers ook pauze genomen worden en je kunt altijd gestoord worden door een telefoontje of de deurbel. Zet de belangrijkste taken bovenaan je lijst zodat je deze als eerste afrondt. Vind je prioriteiten stellen lastig? Dan kan een cursus time management uitkomst bieden.

Laat je niet afleiden

Je af laten leiden door de deurbel, nieuwe mailtjes of inkomende gesprekken is eigenlijk een keuze. Je kunt veel beter werken als jij je volledig kunt focussen op jouw taken. Blok daarom tijden in je agenda waarop je niet gestoord mag worden. Zet je telefoon op stil, zet de bel af en schakel al je notificaties uit. Nu kan jij je volledig focussen op de taken die al jouw aandacht nodig hebben. Wil het je niet lukken om je volledig te focussen, of mis je de juiste tools om dit te doen? In een training time management kun je al in 1 dag alle tips en trucs leren om jouw tijd optimaal te managen.

Pauzes zijn belangrijk

Ben jij zo iemand die de hele dag ‘aan’ staat? En begrijp je niet waarom het jou toch niet lukt om productief te zijn? Misschien neem je dan juist te weinig pauzes op een dag. De boog kan namelijk niet altijd gespannen staan, je lichaam en geest hebben juist pauzes nodig om weer even op te kunnen laden. Je zult merken dat je succesvoller gaat ondernemen wanneer je pauzes inlast op een dag. Time management zorgt ervoor dat je efficiënter gaat werken, productiever wordt en je zakelijke doelen sneller behaalt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button