Ondernemen

Lees hier waarom het verstandig is om e-fulfilment uit te besteden

Het aantal webshops in Nederland groeit razendsnel. Steeds meer bedrijven kiezen er daarom voor om hun e-fulfilment uit te besteden. Op deze manier besparen ze enorm veel tijd en zijn ze er zeker van dat elke bestelling correct wordt afgehandeld. In dit artikel gaan we dieper in op de exacte betekenis van e-fulfilment en waarom het een goed idee is om dit proces aan een professioneel bedrijf uit te besteden.

Wat is e-fulfilment precies?

De Engelse term fulfilment is een term die steeds vaker gebruikt wordt. Fulfilment verwijst naar het volledige orderverwerkingsproces. E-fulfilment is een concept dat verwijst naar het verwerken van de bestellingen die via een webshop binnenkomen. Het e-fulfilmentproces start zodra een bestelling in de webwinkel geplaatst wordt en eindigt bij de ontvangst van het pakket door de klant.
Sinds de pandemie is het aantal webshops spectaculair gestegen. E-fulfilment wordt daarom steeds belangrijker. Een snelle en correcte afhandeling van de orders is namelijk de ideale manier om je webshop zich van de concurrentie te laten onderscheiden.

Welke processen omvat e-fulfilment?

E-fulfilment omvat meer dan enkel het ontvangen van het order en het versturen van de goederen. Binnen het e-fulfilmentproces kan je diverse stappen onderscheiden. Eerst en vooral moeten de goederen ontvangen worden en in een magazijn opgeslagen worden. Zodra het bedrijf een bestelling ontvangt, gaat men over tot order picking, een controle van het product en het inpakken van het order.

Ook achter de schermen brengt e-fulfilment heel wat werk met zich mee. Om het proces vlot te laten verlopen, moet elke handeling real-time gerapporteerd worden. Dit is namelijk de enige manier om correct op de bestellingen te anticiperen en steeds voldoende artikelen op voorraad te hebben.

Waarom moet je e-fulfilment uitbesteden?

In e-fulfilment kruipt ongelooflijk veel tijd. Je moet over voldoende personeel beschikken om de orders in te pakken, je magazijn moet ruim genoeg zijn en je moet de processen automatiseren. Kleinere bedrijven beschikken vaak niet over voldoende vakkennis en kiezen er daarom voor om e-fulfilment uit te besteden.

Een e-fulfilmentbedrijf neemt alle logistieke taken van je over en gebruikt meestal een eigen magazijn. Ze zorgen ervoor dat alle bestellingen snel en correct geleverd worden. Op deze manier hou je zelf meer tijd over om je op de kern van je onderneming te richten en zie je de klanttevredenheid meteen aanzienlijk stijgen.

Lees hier waarom het verstandig is om e-fulfilment uit te besteden

Aan wie kan je e-fulfilment uitbesteden?

Er wordt vaak verkeerdelijk aangenomen dat enkel grote bedrijven e-fulfilment kunnen uitbesteden. Vroeger was dit inderdaad zo. Tegenwoordig zijn er echter ook heel wat e-fulfilmentbedrijven die zich specifieke op kleine of middelgrote ondernemingen richten.

Je verzendvolume hoeft niet groot te zijn om e-fulfilment uit te besteden. Voor een klein bedrijf kunnen een paar orders per dag behoorlijk wat tijd innemen. Om er zeker van te zijn dat de klanten een uitstekende service krijgen, is het een goed idee om het hele e-fulfilmentproces aan professionals over te laten.

De voordelen van het uitbesteden van e-fulfilment

Naast het winnen van tijd brengt het uitbesteden van e-fulfilment nog heel wat interessante voordelen met zich mee:

– Snelheid: Elke bestelling wordt sneller afgewerkt. Een professioneel bedrijf heeft namelijk jarenlange ervaring in e-fulfilment en beschikt vaak over uitstekende relaties met de bezorgdiensten.
– Je bespaart geld: Dankzij een e-fulfilmentbedrijf moet je zelf minder personeel inzetten en hoef je geen magazijn te huren. Bovendien beschikken professionele bedrijven vaak over uitzonderlijke tarieven bij de bekende koerierdiensten, waardoor de orders goedkoper worden geleverd.
– Betrouwbaarheid: De meeste e-fulfilmentbedrijven beschikken over een speciale software waarmee je elke order op de voet kan volgen. Zo kan je op elk moment nakijken welke producten het goed doen en welke artikelen lange tijd in het magazijn blijven staan.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button