Ondernemen

Wat zijn de kosten voor bedrijfsverlichting?

Verlichting voor je bedrijf is natuurlijk net zo belangrijk als verlichting bij je thuis. Je wilt nooit teveel betalen voor de verlichting. Het is daarom bijvoorbeeld slim om te zorgen dat je LED verlichting ophangt. Dit kan namelijk zorgen voor een besparing van 80% van de kosten. In dit blogbericht willen we je graag meer vertellen over verlichting voor bedrijven.

Wat kost verlichting eigenlijk?

De kosten voor het verlichten van een bedrijf verschillen enorm. Zo is het in eerste instantie afhankelijk van het bedrijf zelf. Als je maar een kleine ruimte hoeft te verlichten, ga je ook minder betalen voor de verlichting. Moet je meerdere keren per week sportvelden verlichten? Dan vallen de kosten veel hoger uit. Vervolgens heeft het ook te maken met het type verlichting. Als je enkel spots hebt hangen, ga je veel minder betalen dan wanneer je grote lampen hebt hangen. Tot slot heeft het aantal uren dat de verlichting aanstaat ook een grote invloed op de kosten. Op een kantoor wordt er doorgaans maar tot 17.00 gewerkt, bij een fabriek kan dit al snel de hele dag zijn. 

Hoe kun je kosten besparen op bedrijfsverlichting?

Bedrijven geven doorgaans veel geld uit aan verlichting. Het is om deze reden een makkelijk punt waar geld op bespaard kan worden. Allereerst kun je namelijk kiezen om voor een betere verlichting te gaan. Je kunt namelijk gemakkelijk 80% minder energie verbruiken als je de voetbalveldverlichting vervangt met ledlampen. Dit zorgt namelijk direct voor een besparing in de energie. Daarnaast heeft led verlichting ook veel meer branduren, waardoor de lampen veel langer meegaan. Tot slot is het natuurlijk altijd slim om de verlichting zoveel mogelijk uit te doen. Als je weggaat van het kantoor, doe je zoveel mogelijk de lampen uit. Je hebt ze nu toch niet nodig en het kost je wel veel energie!

Verschillende soorten bedrijfsverlichting

Als je op zoek gaat naar nieuwe verlichting voor je bedrijf, heb je verschillende keuzes te maken. Allereerst kun je natuurlijk kiezen voor standaard verlichting. Dit is een gewone lamp die een wit licht geeft. Deze kun je vervolgens bedienen met een knop bij de deur. Daarnaast heb je ook nog veel andere keuzes. Je kunt bijvoorbeeld verlichting in de gangen laten werken op sensor. Hierdoor gaan de lichten automatisch aan als er iemand langsloopt. Ook kun je de verlichting aansluiten op wifi. Hierdoor kun je met een app de verlichting bedienen. Dit zorgt ervoor dat je lampen gemakkelijk vanaf je eigen plek aan en uit kunt zetten. Ook kun je eventueel de kleuren van de verlichting veranderen. Dit kan natuurlijk erg leuk zijn bij een bedrijfsfeestje!

Gerelateerde artikelen

Back to top button