Ondernemen

Werken bij de gemeente? Het kan binnen 2 jaar!

Story Highlights
  • Traineeship bij gemeenten ideaal voor pioniers
  • Voor ene frisse wind en een frisse blik
  • Doorgaans krijgen trainees een contract aangeboden bij de gemeenten

Wel eens aan een traineeship gedacht bij de gemeente waarin je woonachtig bent of een andere gemeente in ons land? De overheid staat namelijk te springen om pioniers die de organisatie komen versterken. Door als trainee aan de slag te gaan voor een gemeente kun je zomaar binnen een periode van twee jaar bij de gemeente aan de slag zijn. Doorgaans namelijk krijgen trainees na verloop van tijd een vaste baan aangeboden bij de gemeente. Uiteraard alleen bij gebleken geschiktheid.

Ontwikkel je tot een professional door een traineeship

Het traineeship bij de gemeente helpt jezelf te ontwikkelen tot een professional, en dat al binnen een tijdspanne van twee jaar. Na een traineeship kun je vaak bij elke gemeente en andere organisatie terecht. Binnen onze gemeenten is nadrukkelijk vraag naar pioniers, pioniers die de gemeenten willen helpen met de veranderingen die er aan de orde van de dag zijn. Gemeenten vallen zich nooit een buil aan trainees. Dit zijn namelijk altijd zorgvuldig geselecteerde HBO-ers en WO-ers en mensen die de ambitie hebben om bij de overheid aan de slag te gaan. Trainees werken in acht van de tien gevallen voor gemeenten maar zijn ondertussen ook gewild bij andere overheidsorganisaties. Dat heeft alles te maken met de grote veranderingen waarmee gemeenten te maken krijgen.

Precies op de juiste plek met een frisse blik

De trainees met ambitie weten dat ze bij een gemeente op precies de juiste plek zitten en in de gemeente een perfecte opdrachtgever hebben. De overheid heeft er sinds een aantal jaren tal van nieuwe taken bijgekregen. Dat vraagt om een frisse blik en een frisse wind. Dat vraagt om trainees dus. Binnen het traineeship kun je verschillende functies bekleden binnen het gemeentelijke apparaat. Zo worden ze vaak ingezet als beleidsmakers, projectleiders adviseurs en procesbegeleiders.

Graag geziene gasten op elke Nederlands gemeentehuis

De trainees zijn graag geziene gasten op elk gemeentehuis waarbij de focus nadrukkelijk ligt op de verandertrajecten die binnen de Nederlandse gemeenten spelen. Dit zijn onder meer zaken als de inrichting van de digitalisering die maar verder doorgevoerd wordt, het kan echter ook gaan om de ontwikkelingen binnen het ruimtelijke domein. Veel voorkomend is ook het inrichten van decentralisaties op de omgevingswet. Wordt een dergelijke klus naar tevredenheid aangepakt dan moet het al jaar lopen wil je geen vaste aanstelling krijgen om het project verder voort te zetten. De gemeente laat kwaliteit niet zomaar lopen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button