Ondernemen

Zo vind de juiste financier voor jouw bedrijf!

Wil jij binnenkort een eigen bedrijf starten? Om ondernemer te worden, is het raadzaam om naar de financiële mogelijkheden voor jouw bedrijf te kijken. Wanneer je een businessplan hebt opgesteld, is het zaak om advies in te winnen en vervolgens de juiste financier te benaderen. Zo krijg je een indruk of een eigen bedrijf beginnen haalbaar is! In dit artikel leggen we uit hoe je zelf de juiste investeerder kunt vinden en hoe je ze op een correcte manier kunt overtuigen. 

Investeerders zoeken  

Wil je jouw slagingskansen vergroten en een ondernemingsplan laten maken? Om in aanmerking te komen voor een financiering, is het volgens de Kamer van Koophandel belangrijk om de financiers correct te informeren. Het financiële plan vormt één van de belangrijkste onderdelen van het ondernemingsplan, want met behulp van dit plan kun je investeerders overtuigen om geld in jouw bedrijf te investeren. Om een financiering te verkrijgen moet je een goed onderbouwd plan kunnen voorleggen. 

Financieringsplan

Daarnaast is het van groot belang om de banken en de kredietverstrekkers vroegtijdig te informeren. Je wilt immers zo snel mogelijk weten of de bedrijfsfinanciering daadwerkelijk wordt verstrekt en tegen welke condities. Als je geen kostbare tijd wilt verliezen, is het verstandig om een financieringsplan op te stellen. Een financieel plan heeft een duidelijke meerwaarde, om de meest optimale condities en tarieven te krijgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een financiering voor commercieel vastgoed?

Winst creëren  

Door in het businessplan een paar essentiële zaken op een rij te zetten, kun je eenvoudig inzicht krijgen in alle financiële mogelijkheden. Na de afronding van het plan is het zaak om de juiste investeerder te benaderen, welke je nodig hebt om jouw strategische doel te bereiken. Met een passende bedrijfsfinanciering kan je de winstgevendheid van jouw onderneming namelijk aanzienlijk vergroten! 

Bedrijfsfinanciering 

Overweeg je een bedrijfsfinanciering aan te vragen? Bedrijfskundige en financiële advieskantoren kunnen je helpen om tot de juiste financiering te komen. De adviseurs van deze bedrijven leveren maatwerk en hebben ervaring met alle vormen van bedrijfsvoering. Waarschijnlijk is de ‘traditionele bank’ één van de belangrijkste financiers voor jouw onderneming. Afhankelijk van jouw vraag, de ontwikkelingen in de markt, de situatie in het bedrijf en vooral de onderbouwing willen ze jouw plan graag financieren. Met welke bank je ook zaken doet: de bankiers weten de weg en vertellen je graag over het acceptatiebeleid!

Waar letten investeerders op?

Wanneer je een financieringsaanvraag indient, kijken de financiers natuurlijk naar jouw achtergrond als ondernemer. Daarbij willen ze weten of je vertrouwen uitstraalt en of je over een zakelijk netwerk beschikt. Zorg voor een origineel plan met cijfers, want de investeerders werpen uiteraard ook een blik op de onderbouwing van jouw businessplan. Natuurlijk moet je ook laten zien dat je de taal van de financier spreekt, want voor deze pitch moet je op alles voorbereid zijn.

Exploitatiebegroting

Een financieel plan bestaat uit vier deelbegrotingen, waaronder de investerings- en financieringsbegroting. In de exploitatiebegroting belicht je de verwachte opbrengsten en kosten over een bepaalde periode. En met de liquiditeitsbegroting kun je bekijken of je voldoende geld hebt aan de betalingsverplichtingen om te voldoen. Kortom: financieringsplannen zijn om verschillende redenen zinvol voor de start van jouw bedrijf!

Gerelateerde artikelen

Back to top button