Ondernemen

Zo maak je in 2024 de juiste financiële keuzes

Een nieuw jaar is altijd een goed moment om de balans op te maken. Wat is er in 2023 goed gedaan en wat minder? En het interessantste is om de plannen voor 2024 te maken. Dit kan een nieuwe woning zijn, het starten van een eigen bedrijf of misschien wel een vervroegd pensioen. Allemaal financiële vragen waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken. In dit artikel ontdek je wat de mogelijkheden zijn, zowel op financieel vlak als op het gebied van steun.

Controle over je uitgaven

Ieder mens geeft op een andere manier geld uit. De gemene deler is echter (of helaas) dat het geld eruit vliegt. Inderdaad, dat is niet alleen bij jou het geval, iedereen heeft hier last van. Bekende hoge kostenposten zijn de boodschappen, de energierekening en de hypotheek. Met de juiste hulp kun je je uitgaven sterk terugbrengen. Wat heb je daarvoor nodig? Eigenlijk helemaal niet veel. Met goed financieel advies ben je er al. Experts die al vele jaren in de financiële wereld werken, helpen je met je begroting. Eén zekerheid heb je, en dat is dat je kosten omlaag gaan.

Een nieuwe woning

Een nieuwe woning kopen is altijd interessant. Dat is in 2024 niet anders. De woningmarkt is niet meer zo van slag als de afgelopen jaren. Dat neemt niet weg dat de prijzen hoog zijn en er soms flink overboden moet worden. Dat is bijvoorbeeld in de hoofdstad het geval. Stel dat je in Amsterdam wilt gaan wonen of binnen Amsterdam wilt verhuizen, dan kun je daar wel wat hulp bij gebruiken. Het voordeel van een financieel adviseur in Amsterdam is dat ze de lokale markt kennen. Daardoor krijg je net wat beter advies dan met een ‘gewone’ financieel adviseur.

Investeren in vastgoed

Een woning kopen doe je niet alleen maar om er zelf in te gaan wonen. Vastgoed is een prima manier om te beleggen. Sparen is al jaren niet meer rendabel, zeker niet als het om flinke bedragen gaat. Beleggen is een betere optie, maar hier zijn altijd risico’s aan verbonden. Vandaar dat steeds meer mensen in vastgoed investeren. Je geld zit veilig opgeborgen in stenen. En voordat je het weer verkoopt, kun je het pand verhuren, wat voor de nodige inkomsten zorgt. Aan vraag naar huurwoningen is er in elk geval geen gebrek.

Verkoop je auto

Het is misschien even schrikken, maar waarom heb je eigenlijk een auto? Boodschappen kun je laten bezorgen en met openbaar vervoer en de fiets kom je overal. En wat als je op vakantie gaat? Dan neem je de trein of, zolang dat nog betaalbaar is, het vliegtuig. Je auto kost het nodige geld. En als je elke dag in de file staat, krijg je er gratis en voor niks een flinke portie stress bij. Mensen die in de Randstad wonen, zijn met een speed pedelec vaak eerder op de plek van bestemming dan met de auto. Het is het overwegen dus zeker waard.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button