Ondernemen

Projectinrichting in de zorg: waar let je op?

Projectinrichting wordt op enorm veel verschillende niveaus toegepast. Veel mensen denken hierbij gelijk aan de inrichting van kantoren, en alhoewel dit ook kan, is projectinrichting veel meer dan dit. Wanneer jij een ruimte in de zorg ingericht wil hebben, kun je ook prima aankloppen bij een projectontwerper. Zij zullen je met de volgende dingen helpen!

Waar richt een projectinrichter in de zorg zich op?

Meer dan waar dan ook is het in de zorg belangrijk dat er een plek wordt ontwikkeld die voor iedereen verwelkomend is. Iedereen heeft zorg nodig: de manier waarop verschilt wel. Een projectinrichter realiseert dit zich maar al te goed. De focus ligt hier dan ook eerst op de patiënt. Deze moet op een juiste wijze behandeld kunnen worden, waardoor er kamers ingericht moeten worden voor het type zorg dat jij biedt. Maar, de patiënt is niet alles. Vaak komen er ook gasten mee, die ook comfortabel ergens moeten kunnen zitten.

Een prettige omgeving

De reden dat mensen zorg ontvangen is vaak niet positief. Wanneer iemand jouw gebouw in stapt en het is hier ook nog eens erg grijs en grauw, draagt dit alleen maar bij aan het negatieve gevoel dat er al is. Een projectinrichter richt zich er daarom op een ruimte te creëren die juist het tegenovergestelde gevoel creëert. Natuurlijk is de ruimte veelal nog steeds zakelijk, maar wanneer iemand er een langere tijd moet blijven, is er ook genoeg te doen om zich te vermaken. Dit is erg fijn, aangezien dit de stap naar zorg kleiner maakt. 

Kinderen

Een speciale vorm van zorg is zorg voor kinderen. Helaas zijn er veel kinderen die dagelijks zorg ontvangen moeten. Natuurlijk wordt dit met veel liefde gegeven. Een projectinrichter houdt hier ook rekening mee, door de ruimte in te richten voor kinderen. Zo kun je denken aan een fanatieker gebruik van kleuren, of een aanwezigheid van speeltoestellen. Natuurlijk wordt er ook rekening gehouden met de manier van zorg: niet iedereen kan bewegen, maar wel iedereen kan zich vermaken.

Kato

Ben jij op zoek naar iemand die je wil helpen bij het inrichten van jouw zorginstelling, dan is het goed om eens een kijkje te nemen https://katoprojecten.nl/! Kato heeft ervaring met veel verschillende soorten projectinrichting, waaronder projecten in de zorgsector. Zij weten dus als geen ander wat er voor nodig is om een mooie, functionele zorgruimte te ontwerpen en te maken. Neem een kijkje op hun website en ervaar het zelf! 

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button