Ondernemen

Een goede winkel begint met een goed magazijn

Het is het geheim van iedere succesvolle winkel: een goed magazijn. Eentje waarin gemakkelijk dingen kunnen worden gevonden. Waarin altijd zicht is op de voorraden die aanwezig zijn. Eentje waarin orde heerst, en waar spullen netjes en veilig staan opgeborgen. Vaak is het makkelijker gezegd dan gedaan om het magazijn goed en netjes te laten functioneren, maar weet iedere ondernemer dat je er absoluut de vruchten van plukt als je dit vanaf het begin netjes aanpakt.

Ook voor de kleinere winkels

Veel kleinere winkels hebben niet zo gek veel ruimte voor een magazijn. Hier is niet zelden naast de winkelvloer slechts één extra ruimte beschikbaar. Deze wordt gebruikt als magazijn, maar ook als kantine. Er worden voorraden in opgeslagen, maar ook in gepauzeerd. Veelal worden de goederen hier in dozen bewaard, gewoon, zoals ze binnen zijn gekomen. Dat kan eventjes goed gaan, maar zal uiteindelijk altijd in een chaos veranderen.

Overal dozen, op elkaar gestapeld om meer ruimte te creëren. Niet zelden gaat het een paar dozen hoog, waarbij de onderste dozen steeds lastiger te bereiken worden. Wat daar ook alweer in zat? De kans is groot dat het wordt vergeten, of dat er in ieder geval geen accuraat beeld meer van is. Zonde, want het gaat hier wel om goederen die ingekocht zijn om te verkopen. Als zij stof staan te vangen in je magazijn, verdien je er helemaal niets op; je maakt zelfs verlies.

Ook voor kleine winkeliers is het dus belangrijk om het magazijn goed op orde te hebben. Het voorkomt dat er producten die kunnen worden verkocht over het hoofd worden gezien of vergeten, maar zorgt er ook voor dat er op tijd nieuwe producten kunnen worden ingekocht als deze op dreigen te raken. Natuurlijk zou dit ook digitaal moeten worden bijgehouden, zodat er altijd op papier zicht is op de voorraden. Het met eigen ogen kunnen zien geeft echter voor velen toch extra duidelijkheid. Bovendien voorkomt het de verspilling van kostbare tijd; niets is zo vervelend als weten dat er nog ergens een voorraad van een bepaald product moet zijn, maar het niet kunnen vinden in je chaotische magazijn.

Doe het direct goed

Ga je een nieuwe winkel openen, besteed dan net zoveel aandacht aan je magazijn als aan de winkelvloer. Zo doe je het meteen goed, en werk je vanaf het begin met een goed systeem. Wil je niet te veel geld kwijt zijn, kies dan voor tweedehands stellingen. Deze doen hun werk prima, en kosten je een stuk minder. Verkoop je kleine goederen, en heb je niet veel magazijnruimte? Dan zijn verrijdbare legbordstellingen ideaal. Hierin kun je veel kleine spullen kwijt, en je kunt de indeling van je magazijn gemakkelijk veranderen. Kwestie van ze waar nodig verrijden, zodat je altijd overal bij kan, en gemakkelijk extra ruimte kunt creëren. Zo is er voor ieder magazijn een oplossing die het best werkt, en ervoor zorgt dat de boel altijd netjes en georganiseerd is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button