Overig

De beste designstoel die je kunt hebben!

Zit jij veel als je werkt? Dan is het belangrijk dat je een goede stoel hebt. Natuurlijk wil je niet alleen een comfortabele stoel, maar ook een stoel die er goed uit ziet. Als je er veel uren op doorbrengt, moet het natuurlijk ook goed passen bij je. Je verdient nu eenmaal een goede stoel voor al dat harde werken! Een van de betere designstoelen voor je kantoor is de ergonomische bureaustoel van Spinalis. In dit blog bericht willen we je graag meer vertellen over het belang van een ergonomische design stoel.

Waarom jij een ergonomische design stoel verdient

Werk je veel op kantoor? Dan is het erg belangrijk dat je een goede bureaustoel hebt. Als je dagelijks veel zit op een stoel, kan dit namelijk gevolgen hebben voor je lichaam. De houding die je aanneemt op een normale stoel is namelijk niet bedoeld om de hele dag op te zitten. Hierdoor kunnen er bijvoorbeeld nek- en rugklachten optreden. Ergonomische stoelen bij rugklachten helpen dit te verminderen. Het zorgt er namelijk voor dat je een actieve houding aanneemt, waardoor je spieren en je bloedsomloop gestimuleerd worden. Het is om deze reden erg belangrijk voor je dat je een goede stoel hebt. Want laten we eerlijk zijn. Dit verdien je toch met al dat harde werken?

De voordelen van een ergonomische bureaustoel

De design stoelen van Spinalis hebben erg veel voordelen. De stoelen zijn namelijk ergonomisch ingesteld. Een ergonomische stoel brengt veel voordelen met zich mee. Allereerst zorgt de stoel voor minder druk op de verkeerde plekken. Hierdoor wordt bijvoorbeeld de druk op de tussenwervelschijven en wervels verlicht. Vervolgens wordt ook de lichaamshouding verbeterd. Dit is vooral belangrijk als je veel uren achter elkaar op een stoel plaatsneemt. Vervolgens zorgt de stoel ook voor minder pijn als je al een slechte rug hebt. Tevens worden ook de spieren geactiveerd. Hierdoor krijg je een versteviging van je rug- en buikspieren. Door de constante beweging op de stoel wordt tot slot ook de bloedsomloop bevorderd. Dit heeft een grote invloed op je concentratie en de algemene gezondheidstoestand.

Tips voor een goede zithouding

Naast dat een ergonomische stoel voor kantoor erg belangrijk is voor je zithouding, kun je er zelf ook wat aan doen. Zo is het bevorderlijk voor je bloedsomloop om iedere 15 minuten te veranderen van houding. Doordat je verandert van houding, worden je spieren geactiveerd, waardoor het lichaam beter kan functioneren. Daarnaast is het belangrijk dat de stoel goed afgesteld staat op je lengte. Zorg er daarom altijd voor dat je heupen iets hoger uitkomen dan je knieën. Tot slot is het belangrijk dat je voeten plat op de grond staan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button