Een advocaat inschakelen bij een verkeersongeluk
Het komt in Nederland dagelijks voor dat er een verkeersongeval plaatsvindt. Dit kan in sommige gevallen grote gevolgen hebben. Zo kan er bijvoorbeeld letselschade opgelopen zijn in het ongeval. Als dit het geval is, kan het zomaar zijn dat je recht hebt op een schadevergoeding. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je zelf de schuldige bent. In beide gevallen is het slim om een advocaat voor verkeersongeluk in te schakelen. Zo weet je namelijk zeker dat het op een goede manier geregeld wordt en je krijgt waar je recht op hebt.
Hoe gaat de afwikkeling in zijn werk?
Bij de afhandeling van een verkeersongeval, is het in eerste instantie belangrijk dat er gekeken wordt wat er precies gebeurd is. In de meeste gevallen is de schuldige aanwijzen de volgende stap. Als er duidelijk is wie de schuldige is, kunnen er verdere stappen ondernomen worden. Een verkeersongeval bestaat in eerste instantie vaak uit blikschade. Dit is de schade aan het voertuig waarin je jezelf bevond. Als je bijvoorbeeld met de auto tegen een andere auto aanbotst, is er sprake van blikschade. Er hoeft namelijk niet altijd letselschade te zijn. Als het ongeval dermate groot is dat er letselschade is, wordt het ingewikkelder. Er zijn dan vaak meer kosten verbonden aan de afwikkeling van het verkeersongeval. Een advocaat helpt je met het inzichtelijk maken van je schadeposten. Er kan altijd een second opinion aangevraagd worden als je het niet eens bent met de gestelde schade. Hiervoor schakel je een nieuwe advocaat in, die opnieuw naar het ongeval gaat kijken. Vervolgens kun je samen met de advocaat eventuele verdere stappen ondernemen.
Waarom schakel je een advocaat in?
Als er letselschade optreedt na een verkeersongeval, kun je ervoor kiezen om een letselschadebureau in te schakelen. Deze zijn echter niet bevoegd om een rechterlijke procedure te starten. Hierdoor kan het zijn dat de kosten die je maakt bij een letselschadebureau niet verhaald kunnen worden op de schuldige. Om deze reden is het verstandig om direct een advocaat in te schakelen. Deze kosten worden namelijk in de procedure meegenomen, waardoor je deze, als je niet zelf aansprakelijk bent, altijd vergoed krijgt.
Wat moet je doen na een verkeersongeval?
Als je een verkeersongeval gehad hebt, is het belangrijk dat je bewijs verzameld. Zo doe je er goed aan om foto’s te nemen van de schade en totale plek waar het gebeurd is. Met dit bewijs kan vastgesteld worden wat er precies gebeurd is en voorkom je dat het een welles nietes spelletje wordt. Vervolgens vul je een schadeformulier in van alle schade. Tot slot kun je de advocaat inschakelen om alle bewijzen te verzamelen en er een procedure van te maken, zodat je zeker weet dat je de schade vergoed krijgt.