Overig

Investeer in het groener en duurzamer maken van je woning

Wil jij al langere tijd je huis verbouwen en daarmee verduurzamen maar kom je er niet uit met je budget? Afhankelijk van je verbouwplannen kan een verbouwing toch best een grote investering zijn. Dan kun jij dit moment zien als een investering. 

Voeg waarde toe aan je woning

Naast dat je maandelijks enorm veel geld kan besparen door je woning te verduurzamen. Je voegt middels een verbouwing waarde toe aan je woning. Een verbouwing kun je het huidig economisch klimaat zien als een gepaste investering.

Welke financieringsmogelijkheden zijn er? 

1. Spaargeld 

De meest voor de hand liggende optie is natuurlijk een goed gevulde spaarrekening hebben. Of ouders hebben met spaargeld: zij mogen je tot een bepaald bedrag belastingvrij schenken. Lees meer over schenken door ouders.

2. Tweede hypotheek

Je kunt bij gebrek aan spaargeld de verbouwing financieren door een tweede hypotheek te nemen. Dit wordt ook gezien als een bouwdepot. De hoogte van de hypotheek wordt bepaald door de geschatte waarde van je woning na de verbouwing. Dit is enkel niet voor iedereen mogelijk…. 

3. Hypotheek oversluiten 

Je kunt je huidige hypotheek oversluiten en verhogen. Dit is ideaal als je een duidelijk beeld hebt van hoeveel de verbouwing gaat kosten en dus hoeveel je nodig hebt. In dat geval hoef je geen adviseur aan de haak te slaan. Er komen namelijk extra kosten kijken bij het oversluiten van een hypotheek. Denk hierbij aan hypotheekadviseur, notaris en in de meeste gevallen een vergoeding voor de renteverlies van de bank. 

4. Geld lenen

De meest simpele manier van financieren is door het geld te lenen. Er zijn verschillende manieren van geld lenen. De voorkeur voor een eenmalige investering ligt bij een persoonlijke lening. 

Tip voor het verhogen van de waarde van je woning 

Een grotere woning betekent een hogere waarde. De afmetingen van je huis kun je tot op zekere hoogte veranderen. Middels een uitbouw of door het veranderen van een garage of zolder in een leefruimte. De echte winnaar in de meeste gevallen is een uitbouw. Wanneer die bouwtechnisch goed wordt uitgevoerd, dan kan je de waarde van je huis vergroten. Of je kiest voor het verhogen van je energielabel van je woning. Isoleer je woning of maak de woning groener door zonnepanelen. De opties zijn eindeloos. Maak een nulmeting van je huidige woning en kies voor groener en duurzamer. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button