Overig

Welke Japanse automerken zijn het meest betrouwbaar?

Ben je aan het zoeken naar een nieuwe of tweedehandse auto om je huidige auto mee te vervangen en neig je vooral naar een Japans merk? Japanse automerken hebben een goede naam, vooral op het gebied van de techniek en het onderhoud aan de auto’s. Maar er zijn natuurlijk een aantal merken waar je uit kunt kiezen, waaronder Mitsubishi, Toyota en Hyundai. Voor welk merk kun je nu het beste kiezen? In dit artikel zetten we de meest betrouwbare Japanse automerken voor je op een rij!

1. Mitsubishi 

Mitsubishi is een bekend Japans merk dat altijd goed uit de test komt als het gaat om betrouwbaarheid. Als mensen een Mitsubishi kopen, is de reden die ze noemen vaak dat het betrouwbare en gebruiksvriendelijke auto’s zijn. Het merk biedt ook een hoop modellen die ideaal zijn voor mensen met een groter gezin die een ruimere auto willen. Mitsubishi Motors is door de Consumentenbond meerdere malen uitgeroepen tot het meest betrouwbare automerk van het jaar, onder andere in 2015 en 2016. Ook in het onderzoek naar auto’s met de minste mankementen kwam Mitsubishi onder andere in 2021 als nummer 1 uit de test. De auto’s van dit merk blijken uit cijfers keer op keer minder storingsgevoelig te zijn dan de meeste andere automerken. Met een Mitsubishi kun je zonder zorgen op vakantie. 

2. Toyota

Toyota staat bekend als een merk dat enkel degelijke auto’s produceert en scoort ook altijd goed op het gebied van innovatie en duurzaamheid. De modellen van Toyota worden gemiddeld met een 8,7 beoordeeld op het gebied van betrouwbaarheid. In 2019 werd het automerk onder andere uitgeroepen tot meest betrouwbare merk van het jaar. De meeste auto’s van Toyota maken gebruik van simpele motoren waar eigenlijk weinig mis mee kan gaan. Hierdoor is de kans op pech erg klein. Daarnaast staat Toyota ook bekend om de lage onderhoudskosten, aangezien de onderdelen goedkoop zijn en er niet vaak onderhoud nodig is. 

3. Suzuki

Suzuki staat over het algemeen bekend als het meest betrouwbare Japanse automerk in Nederland. Vooral de crossovers en de SUV’s van Suzuki zijn in ons land erg populair, naast de compacte Suzuki Swift. Nederlandse autobezitters geven het merk gemiddeld een 8,7 op het gebied van betrouwbaarheid en de Suzuki S-Cross haalt zelfs een gemiddelde van een 9,1, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Suzuki kreeg ook de titel van het meest betrouwbare automerk van het jaar 2022. Vooral de Ignis, Swift, S-Cross en Vitara krijgen erg hoge scores. De Suzuki Vitara kwam als het meest betrouwbare model uit het onderzoek. In 2021 stond Suzuki op de tweede plek in het betrouwbaarheidsonderzoek, onder Toyota. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button