Overig

Koop op Tuinshop.nl alles wat je nodig hebt voor je tuin

Het belang van een tuin mag zeker niet onderschat worden. Wanneer het goed weer is in de zomermaanden is het voor sommige mensen zelfs een tweede woonkamer. Je kan er familie en vrienden uitnodigen om samen te barbecueën en te genieten van de ondergaande zon. Een goed onderhouden tuin is hierbij van groot belang.

Creëer gezelligheid met een tuinhaard

Het kan niet enkel gezellig zijn in de zomermaanden. Wanneer de zon schijnt in de wintermaanden, is een winterbarbecue ook altijd een aanrader. In de avond kan het snel afkoelen, waardoor een tuinhaard handig kan zijn. Bij Tuinshop.nl vind je verschillende soorten tuinhaarden die extra sfeer en warmte kunnen brengen in je tuin. Je hebt verschillende soorten haarden naargelang je eigen smaak. Vind je een volledige tuinhaard te groot? Dan kan je ook kiezen voor een vuurkorf. Een mogelijk nadeel is dat het vuur iets minder goed beschermd is. Wanneer er wind opkomt, kan het vuur sneller doven. 

Afhankelijk van het materiaal waaruit je tuinhaard bestaat, kan je een extra beschermende coating aanbrengen op de haard tegen regen en wind. Daarnaast wordt er aangeraden om de haard te voorzien van een hoes op regenachtige dagen. 

Bestrating in je tuin 

Bij Tuinshop.nl kan je bovendien ook verschillende soorten bestrating bestellen indien je niet enkel gras in je tuin wil. Je hebt de keuze tussen grind, split en sierstenen.  Bestrating zorgt ervoor dat je op een eenvoudige manier door je tuin kan lopen zonder natte voeten te krijgen wanneer het gras vochtig is. Daarnaast is het veel eenvoudigere om te leggen dan klinkers. Je bent veel sneller klaar en er komt minder precisiewerk aan te pas. Ideaal wanneer je geen groene vingers hebt, maar toch iets mooi van je tuin wil maken. 

Er is niet zoveel verschil tussen de drie soorten bestrating. Sierstenen zijn de duurste optie aangezien het voornamelijk ook een decoratieve functie heeft. Wanneer je een praktische oplossing zoekt, zijn grind of split betere keuzes. Het bekendste verschil tussen grind en split is dat grind een ronde vorm heeft en split een hoekige vorm. 

Om bestrating in je tuin te leggen, heb je niet veel nodig. Een vlakke ondergrond wordt aangeraden, net zoals een anti-worteldoek. Dit zorgt ervoor dat er geen onkruid tussen de bestrating groeit. Een ander voordeel van een dergelijk doek is dat er een goede afscheiding is tussen het zand en de stenen. Hierdoor loop je niet het risico dat de stenen zich mengen met het zand en blijven ze mooi zichtbaar.

Ben jij op zoek naar de nieuwste trends op gebied van interieur, zoals sfeervol toilet ideeen? Neem dan eens een kijkje op Woningcourant!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button