Overig

Zorg voor een langere levensduur van je apparaten met wateronthardingszout

De term wateronthardingszout zegt je misschien niet meteen iets, toch is dit zout van groot belang in je huishouden. Het gebruik van wateronthardingszout heeft namelijk verschillende voordelen voor zowel jezelf als voor je huishoudelijke apparaten. In dit artikel wordt er meer duidelijkheid gegeven over de werking en voordelen van dit zout.

Wat is wateronthardingszout en hoe werkt het?

Het water dat uit onze kranen komt, is relatief zuiver. Toch zit er heel wat kalk en calcium in het water, wat het gebruik in grote hoeveelheden ongezond maakt. Water waar kalk en calcium in zit, wordt ook wel eens hard water genoemd. Om het calcium en kalk uit het water te halen, kan u gebruik maken van een waterontharder en wateronthardingszout. Dit zout zal ervoor zorgen dat de deeltjes in het water die kalk vormen worden bestreden. Deze deeltjes blijven achter in de filter en worden nadien afgevoerd via de riool zodat je water zuiver en gezond is. Het water dat ontstaat nadat deze deeltjes verdwenen zijn, wordt zacht water genoemd.

Wat zijn de voordelen?

Een van de grootste voordelen van wateronthardingszout is dat het voor een langere levensduur van je huishoudelijke apparaten zorgt. Wanneer je dit zout niet gebruikt, zie je na verloop van tijd kalkaanslag op onder meer je waterkoker of je strijkijzer. Hoe meer kalk er zich opstapelt in je toestellen, hoe sneller je het risico loopt dat ze kapot zullen gaan. Daarenboven zorgt kalkophoping er ook voor dat je toestellen harder moeten werken om dezelfde kwaliteit te leveren. Dit gaat ook gepaard met een hogere energiefactuur. Een waterontharder en wateronthardingszout kunnen dit allemaal tegen gaan. 

Ook de toestellen waar je niet altijd de kalk ziet, lijden onder kalkaanslag. Denk maar aan je wasmachine of afwasmachine. Wanneer je deze toestellen vaak moet vervangen omwille van kalkaanslag, kan dit een serieuze rekening worden. Bovendien heb je bij het gebruik van hard water ook meer wasmiddel nodig om je was volledig proper te krijgen. Wasmiddel is niet goedkoop, waardoor dat ook een lopende rekening kan worden. 

Een niet te vergeten voordeel van zacht water is het voordeel voor je eigen gezondheid. Het water is namelijk veel beter voor je huid en voor je haar. Kalk schuurt namelijk je huid en haar. De natuurlijke beschermlaag die je lichaam heeft, wordt zo weggeschuurd. Dit kan onder meer tot uitdroging leiden. Daarnaast is zacht water ook gewoon gezonder om op te drinken. Mensen hebben nood aan kalk, maar ze halen dit allemaal ook voedsel. Kalk in je water is dus niet belangrijk voor je gezondheid, integendeel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button