Overig

Wat kost een gashaard?

Story Highlights
  • De gashaard is veilig en zorgt voor sfeer
  • Laat de gashaard aanleggen door de specialist
  • Zo bespaar je op je energierekening

Een gashaard is een designobject geworden en vormt tegenwoordig een geliefd onderdeel van het interieur. Het mooie vlammenspel trekt steeds de aandacht en al met één druk op de knop heb je meteen vlam en dus ook meteen een prachtige sfeer.

Gashaarden staan voor comfort en gezelligheid

Er is een groot assortiment gashaarden beschikbaar tegenwoordig en dus ook precies die gashaard die binnen jouw interieur past. Gashaarden staan bekend om de hoge rendementen en het feit dat je de gashaard op verschillende standen af kunt stellen. Daarom kan de gashaard tegenwoordig ook prima als hoofdverwarming dienen. Aan de andere kant kun je de haard ook alleen gebruiken als heuse sfeermaker. Je kunt gashaarden prima combineren met vloerverwarming overigens. Gashaarden staan zo voor zowel comfort als gezelligheid.

Werkt op aardgas of propaan

De gashaard ziet er uit als een hout gestookte kachel en biedt dezelfde sfeer. Deze haard werkt echter niet op hout, maar op aardgas of propaan. Het vuurbeeld is realistisch en dat maakt de gashaard een plek waar je samenkomt en dat voor sfeer zorgt. Handig is dat je de gashaard prima met een speciale app op je smartphone kunt bedienen, zoals de haard toch al uitblinkt in gebruiksgemak. Nog een voordeel is dat een gashaard amper onderhoud vraagt. Daarnaast komt ook nog eens veel minder fijnstof vrij en wordt de uitstoot sterk beperkt.

Haarden bieden veiligheid en kwaliteit

De haarden heb je tegenwoordig in alle soorten en maten en van tal van verschillende merken. De haarden bieden veiligheid en kwaliteit en er is een haard voor elk budget. Je kunt daarom geen standaard prijs aangeven voor een gashaard, dat is echt maatwerk. Waar je wel een prijskaartje aan kunt hangen is het verbruik van de gashaard. Hoewel ook het verbruik per model verschilt, kun je er vanuit gaan dat de meeste gashaarden werken met een vermogen dat tussen de 3 en 4 kW ligt. Zet je de gashaard een uur aan op het maximale vermogen, dan kost je dat een halve kuub gas. Een kuub kost iets minder dan tachtig cent, dus reken maar uit wat een uur je kost.

De specialist legt de gashaard aan

Een gashaard laat je installeren door de specialist. Er moet met gas gewerkt worden, leidingen moeten perfect in orde zijn en de gashaard techniek moet geïnstalleerd worden. Ook de daadwerkelijke inbouw en afwerking kan door de vakman in orde gemaakt wordt. Uiteraard hangt hier ook een prijskaartje aan en dan moet je denken aan kosten die rond de tweeduizend euro liggen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button