Overig

Letselschade op het werk opgelopen, wat nu?

Een ongeluk zit in een klein hoekje: ook op het werk. Het maakt natuurlijk wel verschil uit of jouw werk risicovol is of niet. Werken op kantoor brengt nu eenmaal minder risico met zich mee dan werken op een booreiland, of op een kraan. Toch valt een bedrijfsongeluk nooit uit te sluiten, ongeacht welke werkzaamheden je uitvoert. In dit artikel nemen we door welke procedure je kunt volgen in het geval van letselschade opgelopen op het werk.

Letselschade opgelopen tijdens het werk

Soms is het overduidelijk dat de oorzaak van een bedrijfsongeval ligt bij de werkgever. Bijvoorbeeld de vloeren zijn gedweild zonder dat dit zichtbaar is en zonder dat er een waarschuwingsbordje hangt. Glijd je dan uit en breek je daarbij bijvoorbeeld je stuitje, dan ligt het voor de hand dat de werkgever hiervoor aansprakelijk is. Maar de oorzaak kan in sommige gevallen natuurlijk ook bij jezelf liggen; je bent onzorgvuldig te werk gegaan en hebt letselschade bij een bedrijfsongeval opgelopen. Wat nu? Valt dit te verhalen bij de werkgever?

Wat te doen bij letselschade op het werk

Allereerst is het vanzelfsprekend belangrijk om medische hulp te krijgen. Zo kan het voorkomen dat er een ziekenhuisopname noodzakelijk is en langdurig herstel. Ook inkomensverlies kan optreden, doordat mensen gedeeltelijk of zelfs geheel arbeidsongeschikt raken. Daarnaast kunnen er bijkomende kosten ontstaan doordat er huishoudelijke hulp moet worden ingezet bijvoorbeeld. Al met al kan letselschade vervelende financiële gevolgen met zich meebrengen. Bij letselschade op het werk is het daarom van belang om de werkgever officieel aansprakelijk te stellen voor het arbeidsongeval en om juridische bijstand in te schakelen. Door de werkgever aansprakelijk te stellen kan de letselschade niet verjaren.

Juridische hulp inschakelen

Inkomstenderving, arbeidsongeschikt raken (of gedeeltelijk), het huishouden niet langer (geheel) zelfstandig kunnen uitvoeren – letselschade op het werk kan ernstige gevolgen hebben op de lange termijn. Veel werknemers zijn niet op de hoogte van het juridisch verloop bij letselschade. Hoe pak je het precies aan?

Er dient een schadeclaim te komen die realistisch is. Deze schadeclaim wordt opgebouwd uit verschillende facetten. Welke inkomsten worden misgelopen? Welke gevolgen heeft de letselschade zowel privé als zakelijk voor een persoon op de korte en lange termijn? Allemaal vragen waar juridische hulp bij nodig is. Om je recht te halen als werknemer is het aan te raden om juridische hulp in de arm te nemen aangezien het de meeste mensen aan juridische kennis ontbreekt.

Contact opnemen met juridische hulp

Zodra je ertoe machtig bent is het verstandig om contact op te nemen met gespecialiseerde juridische hulp. Zij nemen de casus grondig door en kunnen aan de hand daarvan bepalen of het een situatie betreft die in aanmerking komt voor het indienen van een schadeclaim. Deze beoordeling is meestal gratis, het loont daarom altijd de moeite, ongeacht het type letselschade, te informeren naar de mogelijkheden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button