Overig

Waarom een boxspring een goede investering is

Ja, het kopen van een boxspring kun je gerust ene behoorlijke investering noemen. Dat dit bed het geld waard is, blijkt alleen al uit de cijfers. Tegenwoordig koopt zeventig procent van de mensen een boxspring bed. Dat zegt niet alles, maar wel heel erg veel. Waarom een investering in een boxspring verstandig is, leggen we je hier uit.

Alleen al het comfort is de investering waard

Alleen al het comfort van een boxspring is de investering waard. Dat comfort is te danken aan een dubbele en soms wel driedubbele ondersteuning, van de combi van matrassen en de gestoffeerde bedbodem. Je hebt als het ware twee matrassen op elkaar. Deze combinatie zorgt voor een verbeterend slaapcomfort. Mensen kopen er vaak nog een extra topper bij, hetgeen voor zover mogelijk voor nog meer slaapcomfort zorgt.

Lange levensduur van een boxspring

Iets dat de investering zeker ook de moeite waard maakt is de lange levensduur van een boxspring. Een boxspring gaat toch al snel tussen de twintig en vijfentwintig jaar mee. Het matras gaat langer mee omdat het geen tegendruk krijgt van de bodem. Daarmee zijn nog klang niet alle voordelen van de boxspring benoemd, voordelen die het rechtvaardigen om te investeren in een dergelijk comfortabel bed.

Ideaal, zeker als je veel transpireert gedurende je slaap

Een boxspring is een bed dat staat voor optimale ventilatie en vochtregulatie. Zeker als je iemand bent die tijdens de slaap veel transpireert, is dat echt een groot voordeel. Ook een voordeel is de hogere in- en uitstap van het bed. Het maakt opstaan letterlijk gemakkelijker. Je kunt dat gemak nog verder vergroten overigens, door te kiezen voor een elektrische uitvoering van de boxspring. Je kunt dan met een druk op de knop het bed in de juiste positie zetten, een positie die het kijken naar de televisie en lezen in bed gemakkelijker maakt. Ook mensen met lichamelijke klachten hebben hier erg veel baat bij.

Comfortabele eigenschappen en nauwkeurige ondersteuning

Nog iets; een boxspring is geschikt voor alle soorten matrassen. De op dit moment meest gebruikte variant – en die ook het meest aangeraden wordt- is het pocketveringmatras. Met een boxspring koop je letterlijk een ‘doos met veren’. In het bed zitten metalen veren, veren die stuk voor stuk va boven naar beneden bewegen en daardoor uitstekende ondersteuning bieden. De zeer comfortabele eigenschappen gecombineerd met de nauwkeurige ondersteuning bieden je de best denkbare nachtrust. En dat is de investering meer dan waard.

Gerelateerde artikelen

Back to top button