Overig

Waarom zijn digitale e-wallets zo populair geworden?

Je klanten online je producten of diensten laten kopen is belangrijker dan ooit voor bedrijven met een doelgroep vol millennials. Ook al woedt het debat over een cashloze economie voort, het gemak waarmee jonge en wendbare consumenten hun geld op hun e-wallet kunnen houden is een van de redenen voor hun voorkeur.

Consumenten kunnen online zaken betalen met een e-wallet, ook wel een elektronische portemonnee genoemd. Met een e-wallet kunnen gebruikers meerdere betaalwijzen opslaan, zoals een debetkaart, kredietkaart of klantenkaart, zodat ze kunnen betalen zonder contant geld bij zich te hebben of de vervaldatum of de laatste drie cijfers op de achterkant van de kaart te onthouden. 

Als je bijvoorbeeld in de plaats van deze gegevens op een online casino server op te slaan om online blackjack te spelen, worden ze allemaal beschermd met een e-wallet, beveiligd via versleutelde verbindingen en een gebruikersnaam en wachtwoord.

In 2011 ontwierp Google de oorspronkelijke mobiele portemonnees. Via near field communication (NFC) kunnen consumenten bonnen inwisselen en spaarpunten verdienen. Sindsdien is er een breed scala aan online e-wallets ontstaan, de ene al populairder dan de andere.

De belangrijkste spelers in de e-wallet industrie:

PayPal 

PayPal is, veruit, het populairste e-wallet naam. Het is een wallet die een site is die online betalingen accepteert. De mogelijkheid om persoonlijke fondsen in één account te verzenden, ontvangen en beheren heeft dit tot een wereldwijde optie gemaakt. PayPal wallets kunnen meerdere credit en debit kaarten accepteren, en geven zo consumenten volledige flexibiliteit in de rekeningen van waaruit ze betalingen doen.

Neteller 

In de online wereld van vandaag is Neteller waarschijnlijk de op een na populairste e-wallet. Neteller is een e-wallet die meer dan tien jaar geleden werd opgericht en waarmee over de hele wereld geld kan worden overgemaakt. Er zijn duizenden online winkeliers en sociale media reuzen die Neteller betalingen accepteren, waaronder Facebook en het wereldwijde advertentienetwerk Clickfair.

Skrill

Een van de e-wallet bedrijven die een revolutie in online betalingen teweeg brengt is Skrill. Een van zijn belangrijkste richtlijnen is het concept van grenzeloos zakendoen, en dit is een grote zegen voor de handelaars van vandaag. Skrill is een betaalmethode die elke dag letterlijk door honderdduizenden websites wordt geaccepteerd.

Waarom zijn digitale e-wallets zo populair geworden?

Betalen met een e-Wallet: Waarom bedrijven het zouden moeten aanvaarden

Om de race om de consument te winnen en hun cash flow te vergroten moeten online winkeliers zo flexibel mogelijk zijn. Als je e-wallets als betaalmiddel aanvaardt, kun je kopers bereiken waar ze ook zijn en wat ze ook aan het doen zijn. Een e-wallet rekening is toegankelijk vanaf allerlei toestellen, of ze nu thuis op hun mobiel toestel zitten, achter hun bureau op hun desktop of ’s morgens op weg naar hun werk.

De invoering van One Touch betalingen door sommige e-wallets zoals PayPal heeft de aankopen van consumenten bij online handelaars nog versneld. De rekeninghouder drukt gewoon op de koopknop en wacht op de levering, zonder dat hij hoeft in te loggen of factureringsgegevens hoeft in te voeren.

Eenvoudig gezegd helpen e-wallets om transactie-wegversperringen te verkleinen, met veilige, versleutelde aankopen in plaatselijke valuta, die indien nodig worden omgezet, waardoor handelaars toegang krijgen tot een grotere klantenkring dan ze ooit gedacht hadden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button