Overig

Bespaar stookkosten met een pelletkachel

Story Highlights
  • Bespaar op de energierekening met een pelletkachel
  • Kies de beste pellets, dat is goed voor de levensduur van de kachel
  • Je hoeft zelf het vuur niet op te stoken

Met een pelletkachel kun je prima besparen op de stookkosten en krijg je dus elke maand een lagere energierekening. Behalve dat stook je met een dergelijke kachel op milieuvriendelijke wijze. De pelletkachels staan niet voor niets bekend om het hoge rendement.

Pellets zijn de warmtebron van de toekomst

Belangrijk; pellets kopen voor in de kachel is nog wel even iets waar je aandacht aan besteedt. Niet alleen omdat de prijzen sterk kunnen verschillen, ook omdat kwalitatief betere pellets de levensduur van de kachel kunnen verlengen. Met pellets is meteen ook de warmtebron van de toekomst genoemd. Kies je voor een cv-ketel, dan ben je behoorlijk duurder uit. Pellets zijn daarom aantrekkelijk en dus ook nog eens beter voor het milieu. Je kunt de pelletkachel overigens prima aansluiten op de cv-installatie. De pelletkachel is dan de hoofd verwarming. Met een pelletkachel kan al snel een rendement van tegen de negentig procent behaald worden.

Je hoeft het vuur niet zelf op te stoken, dat doet de kachel zelf

Ook het installeren en de installatie van de kachel is gemakkelijk. De kachel heeft een voorraad lade. Daar kun je pellets in doen. De lade heeft voldoende inhoud om de pelletkachel een paar dagen te laten werken. Bijvullen kost je nooit veel tijd. Het vuur hoef je bovendien helemaal niet zelf op te stoken of bij te houden. De kachel doet dit zelf. Omdat de pelletkachel aangesloten kan worden op de thermostaat en cv-installatie, zal de pelletkachel zichzelf opstoken als het koud wordt in je huis.

Kies voor de beste pellets, ze verlengen de levensduur van je kachel

Het maakt dat de verschillen tussen de pelletkachel en de cv-ketel helemaal niet zo groot zijn. Groot is wel het verschil in kosten, uiteraard in het voordeel van de pelletkachel. Bovendien stook je zo op zeer milieuvriendelijke wijze en werk je met een groene energiebron. Natuurlijk moet je ook de houtpellets zelf aanschaffen, dat weegt echter niet op tegen de prijs die je betaalt voor het werk dat de cv-ketel voor je doet. Je bent veel minder kosten kwijt en dus kun je ook prima de beste pellets aanschaffen, ook al zijn die dan iets duurder dan de gemiddelde pelletprijs. Overigens kunnen de prijzen van die pellets behoorlijk verschillen. Zaak je dus goed te verdiepen in pellets kopen. Weet wel dat kwalitatief goede pellets zorgen dat je pelletkachel veel langer in goede conditie blijft. Met goede pellets verleng je de levensduur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button