Overig

Wat zijn de financiële voordelen van onthardingszout?

De term onthardingszout zegt je misschien niet meteen iets, maar het gebruik ervan is erg belangrijk. Om gebruik te kunnen maken van onthardingszout heb je ook een waterontharder nodig. Het zout gaat namelijk in de ontharder om zijn werk te doen. In dit artikel wordt de werking van onthardingszout uitgelegd en welke financiële voordelen hieraan gekoppeld zijn. 

Wat is onthardingszout?

Onthardingszout wordt gebruikt om het water dat uit je kraan komt zacht te maken. 

Concreet wil dit zeggen dat water calcium en kalk bevat. Het onthardingszout zorgt ervoor dat de kalk uit het water wordt onttrokken en wordt afgevoerd naar de riool. Dit zorgt ervoor dat dit ook wel eens zacht water wordt genoemd. Water dat nog kalk en calcium bevat, wordt dan weer logischerwijs hard water genoemd. 

Je kan onthardingszout in verschillende doe-het-zelf zaken kopen, maar je kan het ook zonder problemen via het internet bestellen. Zout Gigant biedt bijvoorbeeld naast onthardingszout ook nog wegenzout en zwembadzout aan. 

Indien je op zoek bent naar onthardingszout, biedt Zout Gigant je de mogelijkheid om zouttabletten of zoutkristallen te kopen. Zouttabletten lossen minder snel op dan de kristallen, al heeft dit geen effect op de werking ervan. Kristallen zijn dan weer net iets goedkoper dan tabletten.

Waarom onthardingszout gebruiken?

Wanneer je hard water gebruikt voor je huishoudelijke apparaten ontstaat er na enige tijd kalkaanslag op je toestellen. Denk maar aan een waterkoker of een strijkijzer. Dit zorgt ervoor dat je toestellen enerzijds sneller beschadigd worden en anderzijds harder moeten werken om dezelfde kwaliteit te leveren. Wanneer ze sneller beschadigd worden, gaan ze ook sneller stuk en ben je dus verplicht om vaker een nieuw toestel aan te kopen. 

Het feit dat ze harder moeten werken, zorgt er ook voor dat ze meer energie verbruiken. Dit zal je dan ook terugzien op je energiefactuur. Het gebruik van onthardingszout zorgt er dus voor dat je langer kan gebruik maken van je toestellen, wat op verschillende vlakken positief is voor je portemonnee.

Naast financiële voordelen heeft het gebruik van zacht water ook heel wat andere voordelen. Zo is zacht water veel gezonder voor je huid en je haar. Hard water is ruwer wat ervoor kan zorgen dat de bovenste beschermlaag van je huid sneller beschadigd wordt. Zacht water heeft dit effect niet. 

Als mens heb je ook kalk nodig in je lichaam, maar we halen slechts een klein percentage van de nodige hoeveelheid uit het water. Het heeft dus geen nut om de kalk in je water te laten. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button