Overig

Wat kunnen we verwachten van de nieuwe Google Pixel 8 Pro?

We weten al dat de Pixel 8 Pro op de planning staat, maar ook dat we er nog een lange tijd op moeten wachten. De Pixel 7 Pro is namelijk pas in oktober 2022 uitgekomen. Er zijn al wel een aantal details naar buiten gekomen over het nieuwe model dat op de planning staat. Over die details gaan we het in dit artikel hebben. Kun je niet meer zo lang wachten op een nieuwe telefoon? Je kunt nu een Google Pixel 7 Pro met abonnement krijgen via bijna alle aanbieders. Dan heb je ook meteen meer vergelijkingsmateriaal voor wanneer de Pixel 8 uitkomt!

De releasedatum en prijs van de Pixel 8

Er is nog niets bekendgemaakt over de releasedatum van de Google Pixel 8. Toch is dit makkelijk te raden, aangezien Google met een vast systeem werkt in het uitbrengen van hun telefoons. De genummerde series komen bijna altijd in oktober uit. Bijna ieder Pixel-model werd ook aangekondigd in oktober, afgezien van de Pixel 5. Deze werd onthuld op 30 september 2020 en kwam vervolgens in oktober op de markt. Het is lastig om te gissen naar een specifieke datum, maar de verwachtingen zijn dat de Pixel 8 begin of halverwege oktober 2023 uit zal komen. Dit zal waarschijnlijk ongeveer een week na de aankondiging van het nieuwe model zijn, zoals Google dat ieder jaar doet. Wat de Pixel 8 gaat kosten, is ook nog niet bekend. De Pixel 7 en Pixel 7 Pro hadden echter beide dezelfde prijzen als hun voorganger, dus zijn de verwachtingen dat dit niet anders zal zijn bij de Pixel 8 en Pixel 8 Pro. Dit zou betekenen dat de Pixel 8 649 euro gaat kosten en de Pixel 8 Pro 899 euro. Echter zou het niet vreemd zijn als Google de prijzen wat hoger gaat maken volgend jaar, aangezien de huidige modellen minder kosten dan de modellen van Apple uit hetzelfde jaar.

Nieuws rondom de Pixel 8

Er zijn nog maar weinig details naar buiten gekomen van de Pixel 8 en de ideeën die Google hiervoor heeft. Toch hebben er een aantal leaks plaatsgevonden die ons best interessante informatie geven. Er zijn bijvoorbeeld berichten dat de Tensor 3 chipset in de maak is en dat deze ook ditmaal door Samsung wordt gemaakt. Hoeveel krachtiger deze chip zal zijn dan zijn voorganger is echter nog niet bekend. Een ander aspect dat we al kunnen benoemen, is dat de Pixel 8 waarschijnlijk over satellietcommunicatie zal beschikken, net als de iPhone 14. De senior vicepresident van Android heeft namelijk laten weten dat deze ondersteuning naar Android 14 komt. Grote kans dat Google hier gebruik van gaat maken met hun nieuwe model. Ten slotte is er bewijs dat er momenteel een Pixel-telefoon in de maak is. Dit zou natuurlijk de Pixel 8 of Pixel 8 Pro kunnen zijn. Er zijn namelijk een aantal specificaties gevonden, zoals de Tensor chipset, 1440 x 3120 120Hz scherm en afmetingen van 155 x 71mm. Deze specificaties zijn duidelijk in lijn met de huidige Pro-modellen van Google. De afmetingen zijn echter wat we zouden verwachten van een normale Pixel 8. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button