Ondernemen

Is payroll iets voor mijn bedrijf?

Wil of heb jij personeel in dienst, maar zie jij er tegenop om alle administratieve taken uit te voeren met de risico’s die daarbij komen kijken? Dan is payroll iets wat jou enorm kan gaan helpen. Met payroll worden alle personeelsadministratie en juridische facetten van het werkgeverschap ondersteunt.

Wat is payrolling?

In de bovenstaande alinea wordt het al een soort van gezegd: payrolling is een manier om personeel in te huren. Een groot voordeel van payrolling is dat, als ondernemer er veel minder administratief werk is en hierdoor een hoop stress en tijd bespaard wordt. De medewerkers staan namelijk op de loonlijst van het payrollbedrijf!

Taken payroller

Payrollselect is een van de grootste payroll bedrijven van Nederland. Dit komt omdat er naast al het werk dat uit handen genomen wordt, wij ook het verlengstuk van jullie HR-afdeling zijn. Hiermee wordt bedoeld dat payrollselect altijd bereikbaar is voor vragen over personeelszaken. Als jullie ons als payrollbedrijf kiezen, nemen wij de volgende taken uit handen:

·       Arbeidscontracten afsluiten

·       Loonadministratie bijhouden

·       Salaris en vakantietoeslag uitbetalen

·       Werknemers- en werkgever premies afdragen

·       Pensioenpremies betalen

·       Verzuimbeleid uitvoeren

Verschil payroll en uitzendbureau

De taken van een payroll bedrijf komen redelijk overeen met die van een uitzendbureau. Het verschil hiertussen is, dat bij payroll zelf de werving en de selectie van de werknemers geregeld wordt. Payroll is hierdoor een goedkopere optie dan het inzetten van uitzendkrachten en hierdoor heb je zelf in handen hoe goed je werknemers worden. 

Is payroll iets voor mijn bedrijf?

Voordelen van Payrolling

Door samen te werken met payroll select worden wij juridisch gezien werkgever van de payrollwerknemers. De payrollwerknemers worden echter gekozen door de werkgever. Dit zorgt ervoor dat de werkgever de ideale werknemer kan vinden en hierdoor kosten bespaard worden met recruitment. Door het gebruik te maken van payroll ontstaan er verschillende voordelen. Onderstaand staan de voordelen beschreven:

·   Sollicitaties in eigen hand

Een van de voordelen van payrolling is dat je de werknemers zelf werft. Bij bijvoorbeeld een uitzendbureau worden de werknemers geworden door dat bureau en vallen de werknemers onder het uitzend-cao. Werknemers die via een payroll zijn ingehuurd vallen onder de cao van de eigen onderneming.

·       Geen onnodig hoge loonkosten

Als een uitzendkracht met een payrollwerknemer vergelijkt, is de payrollwerknemer vaak goedkoper. Dit komt doordat de werkgever, het salaris bepaalt. Ook bepaalt de werkgever wie hij aanneemt, waardoor hij ook geen wervingskosten hoeft te betalen, zoals bij een uitzendbureau.

·       Flexibele werknemers

Een payrollwerknemer wordt ingehuurd voor een bepaalde tijd. Hierdoor zit de werkgever niet vast aan een payrollwerknemer als deze niet meer nodig is. Als het erg druk is in het werkveld door bijvoorbeeld veel vraag, een ziekte of een tijdelijk project kan er gemakkelijk een payrollwerknemer ingehuurd worden voor die periode.

·       Geen werkgeverslast en werkgeversrisico

Bij Payrollselect worden de werkgeverslasten en het werkgeversrisico overgenomen, waardoor veel kostbare tijd bespaard wordt. Wij zorgen hierbij onder andere voor de salarisadministratie, loonbetaling, arbeidscontracten en pensioenopbouw. Ook de risico’s van juridische zaken en het werkgeversrisico liggen allemaal bij ons.

Is payroll wat voor mijn onderneming?

De bovenstaande voordelen zorgen er vooral voor dat er meer tijd vrijkomt voor andere zaken. Wij doen dit secuur en professioneel, zodat jij hier zich nooit zorgen over hoeft te maken. De tijd die jij creëert door ons de payrolling te beheren kan jij gebruiken om jouw bedrijf te laten groeien en meer omzet te generen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button