Overig

Waarom kerstverlichting op batterij een slimme keuze is

Kerst betekent voor veel mensen gezellig samenzijn met familie en vrienden in een warme en sfeervolle omgeving. En wat brengt nou direct kerstsfeer in huis? Mooie kerstverlichting! Nu ben je misschien bang dat een overmaat aan kerstverlichting voor een hoge energierekening gaat zorgen, maar niet is minder waar. Kies je voor energiezuinige led verlichting, dan verbruik je slechts een fractie van de energie die gewoon kerstverlichting gebruikt. Kies je bovendien voor kerstverlichting op batterij, dan ben je verzekerd van een sfeervolle kerst zonder dat je daar veel kosten voor hoeft te maken. En dat ieder jaar opnieuw, want led verlichting is ook een duurzame keuze.

Overal licht dankzij kerstverlichting op batterij

Je kent vast wel het probleem dat op de ideale plaats voor de kerstboom juist geen stopcontact zit. Je kunt dan wel gaan rommelen met verlengsnoeren, maar er is een veel gemakkelijker oplossing. Met kerstverlichting op batterijen kun je namelijk werkelijk iedere plek in huis sfeervol verlichten. Doordat je niet meer afhankelijk bent van de stroomvoorziening wordt je ook creatiever wat betreft de manier waarop je de kerstverlichting aan kunt brengen. Of je nou een kerstboompje wilt verlichten, of kerstverlichting op een andere plaats in huis aan wilt brengen: er is heel veel mogelijk.

Led verlichting is financieel slimme keuze

Wat maakt led verlichting nou zo’n financieel slimme keuze? In de eerste plaats gebruikt led verlichting veel minder energie dan gewone verlichting. Je hoeft dus niet bang te zijn dat jouw kerstversiering zorgt voor een immens hoge energierekening. Bovendien heeft led verlichting ook veel meer branduren dan gewone kerstverlichting. Het duurt dus jaren voordat je nieuwe kerstverlichting aan hoeft te schaffen. Je doet deze aanschaf dus eenmalig en kunt vervolgens jaren vooruit. Neem je kerstverlichting op batterijen, dan kun je bovendien kiezen voor oplaadbare batterijen. Op die manier hoef je niet iedere keer nieuwe batterijen aan te schaffen voor de verlichting. Led kerstverlichting is dus niet alleen een financieel slimme keuze, maar ook de betere keuze voor het milieu.

Breng je tuin in kerstsfeer

Led kerstverlichting is niet alleen ideaal voor binnen, maar ook heel gemakkelijk om de kerstsfeer door te trekken naar de tuin. In de tuin is de stroomvoorziening vaak nog lastiger dan binnen. Verlichting die op batterijen werkt is voor de tuin dus helemaal ideaal. Let er wel op dat de kerstverlichting geschikt is voor gebruik buitenshuis. Buitenverlichting is vaak voorzien van een dikker snoer en een extra coating zodat de weersomstandigheden geen invloed hebben op het product. Je moet er immers niet aan denken dat de verlichting het al na de eerste winterse bui af laat weten. Ook de behuizing van de batterijen wordt bij buitenverlichting uitermate goed beschermd tegen vocht van buitenaf. Wil je er zeker van zijn dat jij jarenlang kunt genieten van jouw kerstverlichting? Koop je verlichting dan altijd bij een winkel die meerdere jaren garantie biedt op de verlichting. Dan ben jij verzekerd van een kwaliteitsproduct deze kerst.

Buitenverlichting? Let op de IP-waarde

Een goede indicatie om te zien of je kerstverlichting buiten kunt gebruiken, is de IP-waarde. IP staat voor Ingress Protection waarde en is een internationaal keurmerk dat aangeeft in hoeverre een product beschermd is tegen mogelijk schadelijke invloeden van buitenaf. Je moet dan niet alleen denken aan een bescherming tegen vallen en stoten, maar ook aan weersinvloeden zoals sneeuw, hagel en regen. Voor gebruik buitenshuis heb je kerstverlichting met IP44 nodig. Kerstverlichting op batterijen met IP44 zorgt ervoor dat jij vele winters op een veilige manier kunt genieten van een sfeervol verlichte tuin.

Een kleurrijke kersttuin creëren

Veel mensen denken bij led verlichting aan een koud en hard licht. Dat is echter al lang niet meer het geval. Je kunt led kerstverlichting in warme wittinten kopen zonder koude uitstraling. Deze verlichting brengt juist direct warmte en gezelligheid. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een kleurrijke kersttuin. Je doet dit door multi color kerstverlichting op te hangen aan je huis en in de tuin. Deze vrolijke verlichting in de kleuren groen, rood, blauw en geel zorgen direct voor een kleurrijk geheel. Niet iedereen houdt ervan, maar als het helemaal jouw ding is kun je ook met led kerstverlichting helemaal los gaan.

Variaties in lichtsterkte en twinkeleffecten

Als je dan toch over the top wilt gaan: waarom laat je de verlichting niet vrolijk knipperen? Bij de meeste kerstverlichting kun je kiezen tussen verschillende standen met een eigen twinkeleffect. Zo kun je de lichtjes vrolijk laten knipperen, of de lampjes met regelmaat laten verspringen. Daar word je toch direct vrolijk van? Er zit altijd ook een stand op waarmee je de lichten ‘gewoon’ kunt laten branden als je toch even wat meer rust verlangt. Wil je zelf de lichtsterkte kunnen controleren? Dan is led kerstverlichting met een dimschakelaar iets voor jou. Met deze schakelaar kun je naar wens afwisselen tussen felle verlichting of een sfeervollere stand. Ideaal als je de lichtsterkte in de loop van de avond wilt aanpassen.

Nooit onnodig verlichten met een timer

Ben je bang dat je de kerstverlichting vergeet uit te doen? Met een timer heb je er geen omkijken meer naar. Je kunt zelf instellen wanneer de lampjes van jouw kerstboom moeten gaan branden en hoe lang ze aan moeten blijven staan. Op die manier gebruik je ze alleen op de momenten dat je er echt iets aan hebt en verspil je geen stroom. Wil jij de lampjes 4 uur lang laten branden dan gaan ze aan op de tijd die jij instelt. Na 4 uur gaan ze automatisch weer uit. En dan iedere avond opnieuw. Zo hoef jij je maar één keer bezig te houden met het bevestigen en het afstellen van de timer en geniet je de hele winter van jouw lampjes.

Het duurzame alternatief

Samengevat kunnen we stellen dat ook led kerstverlichting op batterijen een financieel slimme keuze is. Je gebruikt minder energie en als je zorgvuldig omgaat met de verlichting blijven de lampjes jarenlang als nieuw. Lagere kosten en goed voor het milieu: daarmee is led kerstverlichting een duurzaam alternatief voor de reguliere kerstverlichting.

Op zoek naar de leukste lifestyle verhalen? Neem dan eens een kijkje op Lovethat.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button