Sparen

Hoe geld besparen op kleding?

Werd je bankrekening weer geplunderd door een shopping spree? Dan is het tijd om wat te bezuinigen. Er zijn heel wat manieren om geld te besparen op kleding – de ene al wat makkelijker dan de andere. Wij maakten een overzicht:

Uitgaven bijhouden

Besparen doe je door inzicht te krijgen in je uitgaven. Heel wat mensen weten niet hoe veel ze elk jaar spenderen aan nieuwe kleding (en sommige vallen achterover van het resultaat). Houd dus een overzicht bij van alles dat je aan kleding spendeert. Dat geeft niet alleen interessante inzichten, maar maakt je meer bewust van alle kosten, waardoor je automatisch minder uitgeeft. Tegenwoordig bestaan er handige apps om een overzicht te maken, maar je kan natuurlijk ook pen en papier gebruiken.  

Kleding stockverkopen

Ga eens naar een kleding stockverkoop. Hier scoor je interessante outlet deals. Op deze stockverkopen krijg je gemakkelijk kortingen van 50 procent of meer op merkkledij en accessoires. Zo bespaar je heel wat geld. Wees er snel bij, want op een stockverkoop geldt de regel ‘weg is weg’. Wie te lang wacht heeft dus minder keuze. 

Sale

Sale, sale, sale! De favoriete woorden van elke fashionista. Op het einde van elk seizoen doet zowat elke kledingwinkel een uitverkoop om de huidige voorraad van de hand te doen en plaats te maken voor nieuwe collecties. Om deze verkoop te stimuleren, geven ze mooie kortingen. Daar kan jij van profiteren. Wacht dus tot het einde van het seizoen om deze afgeprijsde items op de kop te tikken.

Tweedehands

Veel mensen haken af bij het woordje tweedehands. Spijtig, want heel wat kledij is nog zo goed als nieuw. De tweedehandsmarkt zit boordevol stukken die amper gedragen werden omdat het ‘miskopen’ waren. Die haal je met een mooie korting in huis. En je hoeft geen gebruikte T-shirts, rokken en jassen te kopen. Er zijn ook een heleboel leuke accessoires zoals handtassen en riemen te vinden. 

Kortingscodes

Met kortingscodes kan je heel wat geld besparen op kleding. Maar hoe vind je die? Ons advies: start op de sociale media kanalen van de webwinkel in kwestie. De kans is groot dat je daar een promocode vindt. Je kan ook in Google zoeken naar de naam van de winkel, aangevuld met de woorden ‘korting’ of ‘code’. Tenslotte is het een goed idee om jezelf in te schrijven voor de nieuwsbrief, want heel wat bedrijven sturen een kortingscode op als bedankje. 

Ruilen

Heb je er al aan gedacht om kleding te ruilen met vriendinnen? Met dat ene kledingstuk dat je al een jaar niet meer hebt gedragen, maak je misschien iemand anders heel blij. En andersom ook. Tegenwoordig zijn er ook ruilbeurzen die je kan bezoeken. Die zijn de perfecte plek om goedkope kledij te kopen. 

Impulsaankopen

In zowat elke kleerkast zijn wel enkele impulsaankopen te vinden die al maanden geen daglicht gezien hebben. Dat geld had je beter in iets anders geïnvesteerd. Probeer dus om dit soort overhaaste beslissingen te voorkomen. Denk goed na voordat je iets nieuws koopt. Ga je het effectief dragen? Of past het toch niet zo goed? 

Onderhouden

Een laatste manier om geld te besparen op kleding is door je bestaande kledij goed te verzorgen. Kies voor kwaliteit en denk aan het onderhoud. Let bijvoorbeeld op de wasvoorschriften. Een wasbeurt op een te hoge temperatuur of met een verkeerd wasmiddel kan de levensduur aantasten. Bepaalde stukken, zoals schoenen en handtassen, kan je behandelen met onderhoudsproducten om ze in topconditie te houden. 

Voor meer informatie en trends raad ik je aan om een kijkje te nemen bij de blog Choose Beautiful!

Gerelateerde artikelen

Back to top button