OndernemenVerzekering

De belangrijkste verzekering voor bedrijven

Of je nou een startende ondernemer bent of een doorgewinterd bedrijf: het is belangrijk om je in te dekken tegen risico’s. Je kunt je dan ook gelukkig tegen alles verzekeren voor zowel jouwzelf als je bedrijf. Met een goede inschatting van de risico’s die jij kunt lopen en welke bedrijfsverzekeringen daarbij passen, kun je een passende selectie maken. Wat zijn dan precies de belangrijkste verzekeringen? In dit artikel worden vier belangrijke typen verzekeringen uitgelicht.

1. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. Iedereen kan tenslotte een fout maken en schade veroorzaken onder werktijd. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt tegen de schade die door jou of je werknemer(s) wordt veroorzaakt. Denk aan persoonlijke schade, schade aan losse spullen en onroerend goed. De schade die wordt veroorzaakt door een meewerkend familielid, uitzendkracht, stagiair of vrijwilliger is ook verzekerd. Dit type verzekering kun je voor iedere rechtsvorm afsluiten. 

2. Een verzuimverzekering

Wanneer je ondernemer bent met personeel in dienst, loop je het risico dat er een werknemer langdurig ziek kan worden en dus verzuimd. Wanneer dit gebeurt, ben je als werkgever verplicht om 70% van het loon door te betalen voor twee jaar lang. Ook ben je verantwoordelijk voor de kosten van verzuimbegeleiding en re-integratie. Dat is veel geld. Gelukkig kun je met een verzuimverzekering deze kosten dekken. Je vindt dit bij een specialist, zoals verzuimspecialist Sazas.

3. Bedrijfsschadeverzekering

Wanneer je bedrijf stil komt te liggen door schade kun je inkomsten mislopen. Bijvoorbeeld wanneer het bedrijfspand of het complex waar je gevestigd bent brandschade heeft. Dit heet bedrijfsschade en hiertegen kun je je verzekeren met een bedrijfsschadeverzekering.

4. Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Het kan zomaar gebeuren: je bent architect en hebt door een foute berekening de bouw van een huis stil moeten leggen. In dit geval ben je met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering gedekt tegen meer dan materiële of letselschade. Het is een belangrijke verzekering voor architecten, ingenieurs, ICT-specialisten, organisatieadviseurs en consultants.

Gerelateerde artikelen

Back to top button