Ondernemen

Invloed van een logo op uw bedrijf

Indien u een bedrijf opstart, zult u onder meer een logo ontwerpen. Hoewel een logo enkel een creatieve toevoeging lijkt, blijkt een logo een belangrijke functie te hebben in een bedrijf. Het logo zal uw bedrijf vertegenwoordigen en bovendien de naamsbekendheid verbeteren. 

Het design van het logo zal een beeld schetsen van uw bedrijf. Indien het logo rommelig en onoverzichtelijk is, zullen consumenten een ander beeld van uw bedrijf hebben dan wanneer het logo sprankelend en rustig oogt. Een mooi logo kan het vertrouwen van de consument winnen. Bent u benieuwd op welke manier een logo belangrijk is binnen een bedrijf en waarom het verstandig is om een grafisch ontwerper in te huren? Lees snel verder.

Aandacht trekken

Consumenten willen tegenwoordig zo snel mogelijk voorzien worden van informatie. Dit geldt ook voor het aanschaffen van producten of diensten. Uit praktijk blijkt dat bedrijven circa twee seconden de tijd hebben om een consument ervan te overtuigen dat hun product of dienst de aankoop waard is. Een logo is een goede manier om in korte tijd de aandacht te trekken en de kernwaarden van uw bedrijf snel over te brengen. 

Eerste indruk

U krijgt helaas maar een keer de mogelijkheid om een eerste indruk te maken. Het is van groot belang om een goede eerste indruk te maken, zodat de consumenten met u in zee willen. Een logo is dé manier om een succesvolle eerste indruk te maken op de consumenten. Met een goed ontworpen en overzichtelijk logo zal de interesse gewekt worden en zullen de consumenten zich mogelijk verdiepen in uw bedrijf. 

Visueel heeft meer invloed

Met woorden kunt u wellicht meer informatie overbrengen aan de consumenten, al zullen lange teksten niet altijd effectief werken. Consumenten hebben immers een korte aandachtboog, waardoor een lange lap tekst met veel informatie niet de juiste manier is om de consumenten te overtuigen. Een logo is echter wel een effectieve manier om informatie over te brengen. Visuele informatie zal immers minder snel vergeten worden. 

Onderscheid jezelf

Met woorden is het erg lastig om uw bedrijf te onderscheiden van de concurrenten. Vrijwel ieder bedrijf heeft immers dezelfde doelen en werkwijze, waardoor het bedrijf zich enkel met de geschiedenis en producten of diensten kunt onderscheiden van de concurrenten. Daarbij is het ook mogelijk om jezelf te onderscheiden door uw designs. Het logo en uiterlijk van de website hebben immers grote invloed op de mening van de concurrenten. Zorg voor een opvallend logo met een overzichtelijke website om klanten te werven en uw concurrenten voorbij te streven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button