OverigVerzekering

Waar op letten bij kopen van tweedehands wagen

Het vinden van een probleemloze tweedehands auto heeft niets te maken met geluk en alles met het toepassen van goed onderzoek en onderzoeksvaardigheden. Als je weet hoe je potentiële problemen kunt herkennen en kunt bepalen hoe betrouwbaar een tweedehands voertuig is, kun je later dure autoreparaties besparen. Het volgende advies kan je helpen een zure aankoop te vermijden en een goede prijs te vinden.

Voertuig geschiedenis

Verzamel zoveel mogelijk informatie van de huidige eigenaar en doe dan je eigen onderzoek. Ga na welke problemen er zich in het verleden hebben voorgedaan en welke herstellingen er zijn uitgevoerd. 

Roest- of lakschade

Maak een wandeling rond de auto en let op roestplekken of verfschilfers. Kleine, gelokaliseerde roestplekken zijn niet noodzakelijkerwijs een dealbreaker, omdat ze vrij eenvoudig kunnen worden verholpen. Als er plekken zijn waar het metaal totaal is doorgeroest, dan is het misschien een goed idee om de aankoop te heroverwegen.

Onder de motorkap

De motor is het belangrijkste onderdeel van elk voertuig. Terwijl de auto is uitgeschakeld, klap je de motorkap open en inspecteer je de motor visueel op: vloeistoflekkage, corrosie en gebarsten slangen en riemen. Controleer de olie- en transmissie peilstokken op verkleuring – olie moet lichtbruin zijn, transmissievloeistof moet roze of rood zijn.

Als je hier een probleem ziet, heb je een paar opties. Je kunt geld van de prijs vragen om het zelf te laten repareren, of je kunt erop staan ​​dat de verkoper het repareert als onderdeel van de deal. Of je kunt weglopen en een andere auto zoeken. Zo voorkom je dat je teveel moet rekenen op je autoverzekering

Staat van de banden

Het loopvlak van de band moet gelijkmatig worden afgesleten en alle vier moeten overeenkomen. Ongelijkmatig loopvlak of extra slijtage van een paar banden betekent vaak een slechte uitlijning, wat een symptoom kan zijn van stuur-, ophangings- of frameproblemen. Een slecht uitgelijnde auto trekt tijdens het rijden naar rechts of links.

Kilometerstand

De gemiddelde auto legt jaarlijks zo’n 20.000 km af. Om erachter te komen of de auto die je bekijkt een hoge of lage kilometerstand heeft, deel je het getal op de kilometerteller door de leeftijd van het voertuig. Een auto met een hoge kilometerstand heeft meer slijtage aan de mechanische componenten.

Interieur elektronica

Als je hebt beslist om een toyota yaris occasions te kopen, moet je ook kijken naar de elektronica.  Het is een van de kleine geneugten van autobezit om op de radio te knallen wanneer je favoriete nummer wordt afgespeeld. Druk op een paar knoppen en zorg ervoor dat de stereo en de andere elektronische componenten in de cockpit goed werken. Zet ook de airconditioning en verwarming aan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button