Algemeen

5 manieren om hoge kosten tegen te gaan

Iedere maand die hoge telefoonrekening, daar wil je natuurlijk vanaf. Maar hoe ga je hoge kosten tegen? Lees snel verder, want dit zijn vijf manieren om hoge telefoon kosten tegen te kunnen gaan. Hoge telefoonkosten lijken niet te vermijden, maar toch zou je die hoge kosten tegen kunnen gaan. Wij leggen het voor je uit… 

Vergelijk alle abonnementen

Ga niet zomaar voor het eerste beste abonnement dat je online wordt aangeboden. Probeer eerst alle abonnementen van verschillende providers te vergelijken, want het zou zonde zijn als je meer geld betaalt voor een abonnement dat je eigenlijk goedkoper zou kunnen krijgen bij een andere provider.

Het wordt tijd voor een nieuwe telefoon

Wordt het tijd voor een nieuwe telefoon, zoals de nieuwe Galaxy S22? Dan kost dit vaak in één keer veel geld en dit kan je best wel afschrikken. Maar een nieuwe telefoon hoeft niet altijd zo duur te zijn, als je namelijk voor een sim only zonder aansluitkosten kiest is dit niet het geval en hoef je niet in één keer zoveel geld te betalen! 

Gebruik zoveel mogelijk wifi

Hoge telefoonkosten kun je ook vermijden door zoveel mogelijk wifi te gebruiken. Ben je onderweg en wil je echt even dat hilarische filmpje versturen? Dan kun je hier beter even mee wachten tot je wifi hebt, anders kost dit namelijk veel MB’s. En is er een grote kans dat jouw telefoonrekening aan het einde van de maand hoger is dan je had gehoopt. Dit geldt ook voor updates en foto’s! 

Laat niet zomaar filmpjes en foto’s downloaden

Ook een goede tip is om Snapchat, Whatsapp en Instagram niet automatisch foto’s en filmpjes te laten downloaden. Dit kun je dan ook voor bepaalde apps in je telefoon uitzetten en dat gaat je veel kosten schelen.

Zet je dataroaming uit in het buitenland

Ga je aankomende periode naar het buitenland, maar heb je geen buitenlandbundel op je telefoon? Dan moet je even je dataroaming uitzetten bij de instellingen. Anders kunnen de kosten stiekem heel erg hoog oplopen en dat wil je natuurlijk niet. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button