Algemeen

Elektrische auto kopen

hybride auto heeft het voordeel dat je minder tot geen fossiele brandstof nodig hebt om ermee te kunnen rijden. Dit heeft alles te maken met de (deels) elektrische aandrijving van de auto. Deze elektrische aandrijving is gekoppeld aan een accu die opgeladen wordt via een stekker of door een dynamo. 

Volledig elektrische auto

Een volledig elektrische auto moet opgeladen worden via een oplaadpunt. Dit kan een algemene laadpaal bij jou in de straat zijn maar ook een snellader langs de snelweg of een zelf aangelegd laadpunt bij jou thuis. Een voorbeeld van een volledig elektrische auto is de Hyundai Kona.

Hybride auto

Een hybride auto is een auto die automatisch wisselt tussen twee brandstofbronnen, bijvoorbeel benzine en een elektrische accu. Een hybride auto kan niet opgeladen worden met een stekker maar de accu van deze auto wordt geladen tijdens het remmen.

Plug-in hybride

Een plug-in hybride kan zowel opgeladen worden tijdens het remmen als aan een laadpaal. Dit zorgt ervoor dat de auto langer volledig elektrisch kan rijden dan een hybride auto. Wil jij een nieuwe auto kopen? Zorg er dan voor dat je in je overweging meeneemt wat jouw brandstofvoorkeur is. Wil je duurzaam rijden en heb je genoeg mogelijkheden om je auto op te kunnen laden, of om deze aan te (laten) leggen? Dan zou een volledig elektrische of plug-in hybride een goede optie voor je zijn. Liever een auto op benzine of diesel? Kijk dan goed naar de regels, milieuvoorschriften/zones van bestemmingen waar je verwacht te gaan komen. Sommige zones worden steeds strenger wat betreft het toelaten van (vooral oudere) benzine- en/of dieselauto’s.

Gerelateerde artikelen

Back to top button