Algemeen

Prijzengeld Premier League Darts 2021

Story Highlights
  • Prijzengeld van in totaal 825.000 pond
  • Winnaar wint 281.024 euro
  • Start waarschijnlijk rond de Paasdagen

Hoeveel de start van de Premier League Darts vooralsnog op zich laat wachten, is wel al bekend wat de deelnemers aan prijzengeld kunnen gaan verdienen, de start van de Premier League Darts 2021 is voorlopig uitgesteld vanwege corona. Het wachten is tot er weer publiek naar de wedstrijden mag. Dus kan het wel tot Pasen duren voor de eerste pijltjes gegooid worden.

Ondertussen liggen negen van de tien spelers vast

Ondertussen is wel bekend dat de organisatie terug is gegaan naar het systeem met tien spelers. Met Gerwin Price, Michael van Gerwen, Peter Wright, Rob Cross, Glen Durrant, Nathan Aspinal, José de Sousa. Dimitri van den Bergh en Gary Anderson liggen er negen al vast. De tiende speler wordt nog vastgelegd. Zeker is dat het circus in Cardiff gaat beginnen en dat verder Dublin, Newcastle, Rotterdam, Exeter, Belfast, Nottingham, Manchester en Brighton. In Brighton zal judgement night plaatsvinden.

Durant won in de eindstrijd van Nathan Aspinal

De laatste Premier League Darts in 2020 werd gewonnen door Glen Durant, terwijl de Nederlander Michael van Gerwen in 2019, 2018 en 2017 met de zege aan de haal ging. Raymond van Barneveld won het evenement in 2014. Durant won in 2020 in een bloedstollende finale van Nathan Aspinal. Ongetwijfeld zal de editie van 2021 opnieuw vuurwerk opleveren. Logisch, want er is nogal wat prijzengeld te winnen tijdens de editie van 2021.

Het is echt een Nederlands toernooi geworden

Zo krijgt de winnaar een bedrag van 250.000 pond, omgerekend 281.524 euro, overgemaakt. De verliezend finalist krijgt alsnog 134.891 euro overgemaakt. De winnaar van het brons verdient 89.927 euro. In totaal wordt er gewerkt met een prijzengeld van in totaal 927.378 euro, ofwel 825.000 pond. De Premier League Dartsstaat altijd bol van het spektakel. Het is bovendien een Nederlands toernooi geworden. Want in 2013 ging de winst ook al naar Van Gerwen. Tussendoor wonnen andere grootheden als Gary Anderson en Phil Taylor, als we spreken van 2012.

Chaos onder de spelers tijdens het WK Darts

Dat Premier League Darts wacht dus op het moment dat er weer fans toegelaten worden. Logisch, want tijdens het WK darts ontstond chaos, zelfs onder de spelers. Zo reisde Van Gerwen tijdens het WK in Londen terug naar Nederland om vervolgens weer halsoverkop terug te gaan naar Engeland toen de grenzen vanwege Covid-19 ineens sloten. Anderen moesten een reis naar hun woonplaats om die reden op het laatste moment annuleren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button