Overig

Ontdek de voordelen van een dedicated server

Story Highlights
  • Veiliger met een Dedicated Server
  • Werkt alleen voor jou
  • Betere prestaties dan een VPS

Een dedicated server is een externe server in een datacenter die volledig wordt gebruikt door jouw website, app en/of andere online activiteiten. Je huurt een dedicated server via een hostingprovider die zorgt voor de internetverbinding, de elektriciteit, het besturingssysteem en het onderhoud van de server. Wanneer je de beschikking hebt over een dedicated server, kun je profiteren van een aantal voordelen.

Een dedicated server is veiliger

Als je kiest voor een dedicated server, weet je dat deze alleen door jou gebruikt wordt. Dat is niet alleen goed voor de kwaliteit van jouw online activiteiten, het is ook nog eens goed voor de privacy en veiligheid. Bovendien kun je de server volledig volgens jouw wensen inrichten. Dit doe je door in te loggen op de server. Een dedicated server is er dus volledig om jouw online activiteiten te ondersteunen.

Een dedicated server werkt alleen voor jou

Heb je veel verkeer op jouw website of app? Dan profiteer je maximaal van een dedicated server. Alle RAM, harde schijfprestaties en processorkracht van de server worden namelijk volledig voor jouw website en app gebruikt. Dit betekent in de praktijk dat je kunt rekenen op een snelle website of app. Dat maakt voor consumenten het gebruik van jouw website of app zeer aantrekkelijk.

Een dedicated server is goedkoper

Je huurt een dedicated server via een hostingprovider. Je sluit hier een abonnement voor af bij een hostingprovider. De provider is vervolgens verantwoordelijk voor een werking van de server. Providers bieden verschillende abonnementen aan. Zo zijn er speciale abonnementen voor starters. Je kunt zo’n abonnement upgraden naarmate je bedrijf groeit. Er is dus altijd een abonnement voor een dedicated server dat past bij jouw bedrijf. Het huren van een dedicated server is altijd vele malen goedkoper dan de aanschaf ervan.

Een dedicated server presteert beter dan een VPS

Een dedicated server kent ook voordelen ten opzichte van een Virtuele Privé Server (VPS). Een dedicated server is veiliger, een VPS is namelijk niet zo privé als de naam doet vermoeden. Je deelt bij een VPS een server met meerdere bedrijven. Dat is niet alleen minder veilig, maar heeft ook een negatieve invloed op de snelheid van jouw website of app. En één van de redenen om voor een externe server te kiezen, is toch om te profiteren van een hogere snelheid zodat je klanten gebruik kunnen maken van jouw snelle en betrouwbare online diensten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button