BeleggenSparen

Pensioentekort? Hoe ga je daar mee om?

Heb je te maken met een pensioentekort en wil je daar graag iets  aan doen? Dat zal je niet lukken als jij je geld op de spaarrekening bij de bank zet. Sterker nog, dit kost je tegenwoordig vaak geld. Het is veel beter eens serieus te overwegen om te gaan beleggen in vastgoed. Garanties heb je nooit, maar de kans op rendement is altijd vele malen groter.

De mogelijkheden om je vermogen te laten groeien

Heb je nu geld, dan kun je via een een partij als Synvest eenmalig een bedrag van 2500 euro  inleggen of elke maand een bedrag inleggen om dat te laten beleggen in vastgoed. Daarbij kun je kiezen voor zowel Nederlands als Duits vastgoed. De prognoses op rendement zijn veelbelovend. Dat heeft zeker te maken met  de uitstekende mix van vastgoed waarin belegd wordt. In vrijwel alle gevallen gaat het dan om vastgoed dat blijvend in een behoefte voorziet. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld gezondheidscentra, supermarkten, bedrijfs- of kantoorpanden.  Het risico wordt zo beperkt en het op  deze manier van beleggen kan je een heel aardig  rendement opleveren. 

Kies voor Synvest Pensioen of ga je zelf beleggen?

Behalve in Nederlands vastgoed beleggen kun je er ook voor kiezen om in Duits vastgoed te beleggen. Ook als er lijfrente vrijkomt en je op dat moment het geld niet nodig hebt kun je met Synvest kijken wat de mogelijkheden zijn om te beleggen. Speciaal om je pensioen aan te vullen biedt de belegger Synvest Pensioen, waarbij het ingelegde geld voor je belegd wordt. Voordeel hiervan is dat dit je ook nog eens belastingvoordeel op kan leveren. Hoewel geen garantries gegegeven worden is de kans groter dat je door voor deze optie te kiezen straks kunt leven zoals je dat nu ook doet. 

Interessante opties om je vermogen te vergroten

Je kunt ook prima zelf beleggen. Dit heeft zo zijn voor- en nadelen. Je kunt dan in elk geval vrij over je geld beschikken en hebt alles in eigen hand. Aan de andere kant kan dat ook een valkuil zijn.  Het is echter aan jezelf wat jij de beste optie vindt om je pensioen aan te vullen. Bij Synvest liggen in elk geval interessante opties. Interessanter dan de optie om je geld op de spaarrekening te zetten. Dan weet je zeker dat je vermogen niet groeit. De kans dat dit je geld gaat kosten is groter.

Gerelateerde artikelen

Back to top button