Beleggen

Succesvol beleggen met een beleggingsapp

Succesvol beleggen begint natuurlijk met een goede strategie, maar een handige beleggen app maakt het uitvoeren van die strategie makkelijker dan ooit. Je kunt namelijk 24/7 de beursberichten in de gaten houden. Bovendien kun je met je smartphone altijd en overal orders plaatsen. Wil jij ook succesvol beleggen met een app? We geven je 3 tips voor een vliegende start.

1 De beste beleggingsapp: waar let je op?

Allereerst kies je een broker die bij je past. Niet alle brokers hebben een eigen app, dus je moet verschillende aanbieders vergelijken om de beste aandelen app te vinden. Brokers verschillen echter op veel gebieden van elkaar. Zo worden er verschillende kosten gerekend, kun je kiezen tussen beheerd en zelfstandig beleggen en zijn ook de contactmogelijkheden die een helpdesk biedt verschillend. Kijk dus eerst goed wat bij jou past en stem je keuze daar op af. Vind je het bijvoorbeeld fijn om telefonisch contact te kunnen hebben als je ergens tegenaan loopt, dan heb jij niets aan een helpdesk die alleen via e-mail communiceert.

2 Let goed op de kosten

Wil je succesvol beleggen, dan moet je de kosten zoveel mogelijk drukken. Veel brokers bieden hun app gratis aan en rekenen alleen commissiekosten of transactiekosten. Deze kosten kunnen per broker sterk uiteen lopen. Verdiep je goed in deze kosten, want ook kleine bedragen kunnen in de loop der jaren een flinke som geld worden als je deze bij elkaar optelt. Een gratis app is echter niet altijd de beste beleggingsapp. Het kan zeker lonen om iets meer geld uit te geven aan een beleggingsrekening die meer functionaliteiten of service biedt. Ben jij echter goed geïnformeerd, dan kan een gratis beleggingsapp alles bieden wat jij nodig hebt om jouw investering te laten groeien.

3 Weet wat je doet en weet wat er speelt

De beste manier om succesvol worden in beleggen is door jezelf zo goed mogelijk te informeren. Dit doe je eerst door meer te leren over de verschillende soorten orders. Er zijn bijvoorbeeld belangrijke verschillen tussen limietorders en marktorders. Daarnaast is het handig om goed op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen op de beurs. Op die manier kan je goed onderbouwd jouw verkoop- of aankoopmoment bepalen. Beleg je voor de lange termijn? Dan is het goed om je te verdiepen in beleggingsfondsen of etf’s die passen bij jouw langetermijnstrategie. Als je weet wat je doet dan vergroot jij je kansen op succes aanzienlijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button