Hypotheek

Alles over hypotheekadviseurs

Een hypotheekadviseur is iemand die samen met zijn klanten financieringsmogelijkheden bekijkt om een huis te kopen. Dat gezegd te hebben is een hypotheekadviseur dus iemand met een enorm belangrijke taak. Aan de hand van de kennis en kunde van een hypotheekadviseur kunnen mensen geholpen worden om een huis te kopen. Het behoeft dus geen nader uitleg om in te zien dat een hypotheekadviseur mensenkennis moet hebben.

Welke vaardigheden moet een hypotheekadviseur bezitten?

Ben je openstaande vacatures aan het bekijken en zie je ertussen de vacature hypotheekadviseur? Dan moet je op de eerste plaats wel weten wat er van een hypotheekadviseur verwacht wordt. Het een en ander is al zo een beetje in de inleiding aangegeven. Wat je zeker ook in acht moet nemen is dat er bepaalde vaardigheden aan het werk van een hypotheekadviseur gekoppeld zijn. Een van de vaardigheden die een hypotheekadviseur moet hebben is communicatief sterk zijn. Onderhandelen met klanten over een zwaarwichtig hypotheekbeslissing, betekend dat je eenduidig en duidelijk moet kunnen aangeven hoe de vork in de steel zit. Het laatste wat je wil hebben is dat je klanten je verkeerd begrijpen en hun handtekening zetten onder een wurgcontract. Een duidelijke uiteenzetting is niet het enige die je als hypotheekadviseur moet bezitten. Een hypotheekadviseur moet zonder meer weten waarover hij praat. Kennis over hypotheken moet je als hypotheekadviseur zeker bezitten. Verder is er ook enige kennis van kredieten gewenst. Een hypotheekadviseur heeft ook een afgeronde HBO opleiding in Economie en beschikt over meerdere WFT-certificaten. Heb je dit alles in je CV staan, dan bestaat er grote kans dat je wordt aangenomen als hypotheekadviseur.

Hoe ziet een dag voor een hypotheekadviseur eruit?

Zoals eerder aangegeven moet een hypotheekadviseur advies geven aan zijn klanten om een hypotheek af te sluiten. Dat wil zeggen dat er in een dag lange gesprekken zullen plaatsvinden. Het overtuigen en zaken uiteenzetten gebeurt niet binnen een paar minuten. Een van de werkzaamheden van een hypotheekadviseur omvat dan ook het voeren van zakelijke gesprekken. Een hypotheekadviseur zal zich ook moeten inlezen in belangrijke stukken van zijn klanten. Enkel op basis daarvan kan er een goed advies gegeven worden. Een hypotheekadviseur zal dus ook zijn eigen administratie moeten ordenen. Daarnaast ziet de dag van een hypotheekadviseur er nagenoeg wisselvallig uit. De ene dag gaan besprekingen wat eenvoudiger aan toe, terwijl het op andere werkdagen hectisch aan toe kan gaan. Functioneren als een hypotheekadviseur wil zeggen dat je punctueel en accuraat te werk gaat. Je laat niets aan een toeval en je onderzoekt alles tot in de kleine details.

Functie van hypotheekadviseur aanvaarden

Ga je bij een bedrijf of een instelling aan de slag als hypotheekadviseur? Dan mag je je voorbereiden op een gepaste werkdruk. Zolang je maar alles op een rijtje hebt hoef je je niet druk te maken met de werkdruk. Naargelang wen jezelf eraan en zul jezelf merken dat alles op zijn plaats komt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button