Hypotheek

Je woning zelf verkopen samen met een internet makelaar. Hoe werkt dit?

Story Highlights
  • Kies voor de internet makelaar
  • Verdeel het werk met de internet makelaar
  • Kies een passend pakket

Ben jij ook van plan om te profiteren van de oververhitte huizenmarkt? Wil jij je huis verkopen, maar daarbij niet teveel kwijt zijn aan een makelaar? Dan is een internetmakelaar misschien iets voor jou. Een internetmakelaar kost immers veel minder dan een traditionele makelaar, terwijl je wel kunt profiteren van de tools die een makelaar tot zijn beschikking heeft. Wil je precies weten hoe jij zelf je huis kunt verkopen met de hulp van een internetmakelaar? Lees dan snel verder.

Wat is een internetmakelaar?

Een internet makelaar zorgt ervoor dat jij je huis eenvoudig zelf kunt verkopen. Je kiest ervoor om bepaalde diensten die de makelaar normaal gesproken levert, zelf te doen. Dit kan alleen gaan om het begeleiden van de bezichtigingen tot het samenstellen van de nodige documentatie. De internetmakelaar kan zijn skills inzetten om met behulp van Funda, andere woningsites en social media jouw huis onder de aandacht te brengen van potentiële kopers. Je bepaalt zelf vooraf welke diensten je van de internetmakelaar af wilt nemen en betaalt hier een vaste prijs voor.

Hoe werkt het zelf verkopen van je huis?

Internetmakelaars bieden hun diensten meestal aan in de vorm van pakketten. Je kiest een pakket dat het beste bij jou past. Wil je zelf alle communicatie met geïnteresseerden doen en alleen de promotie aan de makelaar overlaten? Het is volledig jouw keuze. De meeste mensen kiezen ervoor om de makelaar content te laten maken zoals foto’s, opnames en promotieteksten, maar ook hierin heb je zelf een flinke vinger in de pap. Zelf huis verkopen is met een internetmakelaar heel eenvoudig en helemaal naar jouw eigen behoeftes in te richten. Zo betaal je alleen voor de diensten die je echt nodig hebt.

Waarom kiezen voor een internetmakelaar?

De beste reden om voor een internetmakelaar te kiezen, is de kostenbesparing. De traditionele makelaar betaal je immers een courtage dat bestaat uit enkele procenten van de verkoopprijs van jouw woning. Met een internetmakelaar ben je honderden tot duizenden euro’s goedkoper uit. Als je zelf een aantal taken van de makelaar over kunt nemen, kun je daar financieel van profiteren. Er zijn natuurlijk ook redenen om juist wel te kiezen voor een traditionele makelaar. Een makelaar Den Bosch heeft de kennis, ervaring en het netwerk om jouw huis tegen de beste prijs te verkopen. Op die manier levert verkoop misschien meer geld op dan een internetmakelaar jou bespaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button