Hypotheek

Stappenplan hypotheek oversluiten

Wanneer je de trotse eigenaar bent van een koopwoning dan heb je ook elke maand hoge kosten aan je hypotheek. Wist je dat je op je hypotheek kan besparen? Als je je maandelijkse vaste lasten wil verlagen dan is je hypotheek oversluiten daar de ideale oplossing voor. In dit artikel vind je speciaal voor jou een stappenplan voor het oversluiten van je hypotheek. Daarnaast gaan we dieper in op de mogelijkheden van een hypotheek oversluiten bij SpaaQ.

Bereken hoe veel rente je betaald 

Als je nadenkt over het oversluiten van je hypotheek is er een stappenplan waar je gebruik van kan maken, zodat alles vlekkeloos verloopt en je precies weet welke stappen je moet ondernemen. Allereerst is het raadzaam eerst te berekenen hoeveel rente je betaald op dit moment. Pas wanneer je weet hoeveel je betaald kan je gaan kijken of je daadwerkelijk kan besparen als je je hypotheek gaat oversluiten. 

Afspraak inplannen met een adviseur

Wat ook echt een aanrader is als je je hypotheek wil gaan laten oversluiten, is een afspraak inplannen met een adviseur. Een adviseur kan namelijk precies voor jou berekenen of je voordeliger uit bent als je je hypotheek gaat oversluiten. De adviseur kijkt niet alleen naar de rente van je hypotheek, maar kijkt naar het gehele kostenplaatje. In de berekeningen van de adviseur vind je ook de kosten voor de notaris en het hypotheekadvies, maar ook andere kosten die er eventueel bij kunnen komen. 

Hypotheekadvies aanvragen 

Wanneer je besluit om je hypotheek te gaan oversluiten dan wordt het tijd voor een offerte aanvraag en hypotheekadvies. De eerdere adviseur kan hierbij helpen, licht toe wat je moet aanleveren, zodat je precies weet welke documenten nodig zijn voor de aanvraag. Soms ontvang je een boeterente als je je hypotheek gaat oversluiten, de hypotheek adviseur neemt ook dit bedrag mee in de berekeningen. Vaak ben je ondanks deze boete namelijk wel stukken goedkoper uit dan voorheen. Als je akkoord wil gaan met de offerte, dien je zowel de offerte als het hypotheekadvies te ondertekenen. Het ondertekenen van de offerte en het hypotheekadvies gebeurd altijd bij de notaris. De notaris zorgt ervoor dat alles op de juiste manier wordt ondertekend en ingediend.

Hypotheek oversluiten bij SpaaQ

Als je ervoor kiest om je hypotheek te gaan oversluiten bij SpaaQ zijn er maar drie stappen die je moet ondernemen. Stap 1 is het vrijblijvend adviesgesprek, samen met een adviseur wordt er gekeken naar jouw situatie en of het gunstig is om je hypotheek te gaan oversluiten. Tevens kan er samen met de adviseur een offerte worden aangevraagd, die samen goed wordt doorgenomen. Als je een hypotheekverstrekker hebt uitgekozen wordt er een aanvraag verstuurd en na akkoord zorgt SpaaQ ervoor dat die bij de notaris terecht komt. Hier wordt alles definitief gemaakt en afgerond.

Gerelateerde artikelen

Back to top button