Hypotheek

Wat is een vastgoed hypotheek?

Wanneer je gaat beginnen met het investeren in vastgoed, ga je in veel gevallen een hypotheek vastgoed afsluiten. Daarnaast kan het ook zijn dat je graag je vastgoedportefeuille uit wilt breiden, maar hier niet het totale bedrag voor wilt neerleggen. Een vastgoed hypotheek is een zakelijke lening die gebruikt wordt om vastgoed aan te kopen. Voor de financiering van de woning wordt de woning (voor een gedeelte) als onderpand genomen. Hierdoor is het een zeer aantrekkelijke zakelijke lening voor vastgoedinvesteerders.

Welke objecten kun je hiermee financieren?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een vastgoed hypotheek. Er kunnen verschillende objecten worden gefinancierd, maar dit dient wel om zakelijk vastgoed te gaan. Hiervoor kun je kiezen voor woningen of appartementen die je vervolgens kunt gaan verhuren. Daarnaast kun je ook kiezen voor bedrijfspanden en commercieel vastgoed. De hypotheek kan gaan tussen veel verschillende bedragen die gaan van 50.000 euro tot 10.000.000 en alles daartussen. Hiervoor kan het rentebedrag uiteraard altijd van verschillen.

Wat heb je nodig voor een vastgoed hypotheek?

Op het moment dat je voor een vastgoed hypotheek gaat, zijn er verschillende gegevens die je af moet geven. Allereerst is het belangrijk dat er duidelijk wordt om welk vastgoedobject het gaat. Hiervoor is het van belang dat de ligging en de marktwaarde van het pand duidelijk worden. Op basis van deze gegevens worden de risico’s berekend voor de hypotheekverschaffer. Je kunt vooraf altijd na gaan of het mogelijk zou kunnen zijn om een hypotheek te krijgen. Hiervoor kun je gemakkelijk enkele gegevens delen met de hypotheekverschaffer. Deze kan je vervolgens een indicatie geven voor de vastgoed hypotheek. Zo weet je snel wat je zou kunnen verwachten, maar dit is nog geen definitieve vastgoed hypotheek.

Een vastgoed hypotheek afsluiten: Een stappenplan

Hoe gaat het aanvragen van een vastgoed lening nu precies in zijn werk? Er zijn verschillende stappen die genomen worden alvorens je de hypotheek krijgt.

  1. Eerst kun je een quickscan laten uitvoeren. Hiervoor dien je enkele gegevens in over het object en krijg je direct de hoogte van de hypotheek en een rente indicatie.
  2. Vervolgens wordt er na het controleren een offerte uitgebracht. Ook laat je een taxatie van de woning doen om de waarde van de woning vast te stellen. 
  3. Uiteindelijk ontvang je de definitieve offerte. Dit kan pas definitief gemaakt worden als de waarde van de woning getaxeerd is.
  4. Heb je de offerte binnen gekregen? Dan kun je deze ondertekenen om hem geldig te verklaren. Nu is je vastgoed hypotheek een feit!

Is er haast bij de financiering, omdat het vastgoedobject al meerdere partijen met interesse heeft? In sommige gevallen heeft de hypotheekverstrekker ook taxateurs  in dienst om het proces te versnellen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button