Overig

Ontdek de wereld van Bitcoin

Story Highlights
  • De bitcoin is een virtuele munt
  • De digitale versie van de euro of de dollar
  • Vergeet de wallet niet

Vandaag de dag komt Bitcoin steeds meer op de voorgrond in de maatschappij. Zo heeft de cryptomunt bijvoorbeeld een boost gekregen toen Elon Musk aankondigde dat Tesla zwaar ging investeren in Bitcoin. Toch is deze munt nog niet heel bekend bij het gewone volk. Vele mensen weten niet wat het juist is en wat je er mee kan doen.

Wat is Bitcoin nu juist?

In tegenstelling tot de euro is de Bitcoin een virtuele munt. Je kan het dus niet afhalen bij een bankautomaat. Deze munt is ontstaan doordat er de laatste vijftien jaar steeds meer online transacties gebeuren. De vraag naar een online betaalmiddel steeg met als doel een nieuw betaalmiddel te creëren dat naast het huidige financiële systeem kon bestaan. Kort samengevat is de Bitcoin eigenlijk een digitale versie van de euro of de dollar.

Hoe krijg je Bitcoins?

Je kan zelf een Bitcoin kopen, maar het is best dat je je vooraf goed informeert over de zaken waar je rekening mee moet houden. Zo heb je bijvoorbeeld een Bitcoin wallet nodig. Dit is te vergelijken met een online bankrekening, maar dan voor Bitcoins. Daarna plaats je een bestelling van het aantal Bitcoins dat je juist wil kopen. Na het afrekenen van de bestelling worden de bitcoins verstuurd naar jouw wallet.

Wil je Bitcoin kopen, dan kan je dit best doen wanneer de waarde op een relatief laag punt staat. Dan heb je namelijk meer kans dat de Bitcoin koers nog zal stijgen en je dus winst maakt op je geïnvesteerde geld.

Enkele tips

Een eerste, maar heel belangrijke tip is dat Bitcoin heel instabiel is. De koers kan op elk moment in elkaar zakken. Het is dus essentieel dat je de Bitcoin koers vaak opvolgt om eventueel verlies te vermijden.

Een tweede tip is dat je best nooit geld investeert dat je niet kan missen. Je kan geluk hebben en op een dag je winst verdubbelen, maar omwille van de fluctuerende koers kan het geluk van korte duur zijn.

Bitcoin kan erg interessant zijn, maar het is belangrijk om je goed te informeren. Je kan best op voorhand je licht op steken op een Bitcoin blog. Hier vind je vaak alle informatie die je moet weten om op een veilige manier Bitcoins te kopen. Ken je ondertussen zelf de kneepjes van het vak? Dan kan het misschien leuk zijn om jouw kennis via een Bitcoin blog te delen met anderen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button