Ondernemen

De voordelen van private lease voor de zakelijke rijder

Private lease kan financieel erg interessant zijn, ook voor de zakelijke rijder. Je rijdt immers in een gloednieuwe auto waarmee je een goede eerste indruk kunt maken op de klant, zonder dat je er een flinke som geld voor hoeft te betalen. Je hebt ook geen gedoe met rittenregistratie en bijtelling, wat zorgt voor meer gebruiksgemak. Welke lease auto heb jij op het oog?

De voordelen van private lease

Private lease is de oplossing voor wie in een nieuwe auto wil rijden, maar niet voldoende geld heeft om deze te betalen. Je sluit eenvoudig een leasecontract af en betaalt vervolgens elke maand een vast bedrag. De looptijd van het contract kan verschillen. Lease je een auto, dan hoef jij je geen zorgen meer te maken over de kosten die voortkomen uit autobezit. Kosten voor onderhoud, reparatie en belasting zijn volledig gedekt met het vaste maandbedrag. Je hoeft alleen nog voor de brandstof te betalen.

Voordelen private lease voor jou als zzp’er

Voordelen private lease voor jou als zzp’er

Kies je voor jouw onderneming voor private lease, dan kun je jouw zakelijke kilometers gewoon aftrekken bij je opgave inkomstenbelasting. Voor elke zakelijk gereden kilometer is €0,19 aftrekbaar. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je privé te veel kilometers te maken om onder de door de Belastingdienst gehanteerde grenzen te blijven voor bijtelling. En wanneer je dit los wilt laten, hoef je niet te letten op het aantal privé gereden kilometers om het gebruik rendabel te maken.

Zijn er dan helemaal geen nadelen?

Natuurlijk zijn er voor de zakelijke rijder ook een aantal nadelen. Zo kun je de btw niet aftrekken en zijn ook de overige kosten niet zakelijk aftrekbaar. Je krijgt in tegenstelling tot bij zakelijk leasen te maken met een registratie bij het BKR die gevolgen kan hebben voor de aanvraag van andere financiële producten. Het is aan jou of de voordelen van private lease opwegen tegen zakelijk een auto leasen. Het verschilt per situatie welke vorm vanuit financieel oogpunt verstandiger is.

Private lease: waar moet je op letten?

Het belangrijkste bij private lease is dat je de maandlasten op langere termijn kunt dragen. Natuurlijk wordt er uitgerekend of jij voldoende middelen hebt om elke maand de kosten te kunnen voldoen. Of je private lease daadwerkelijk kunt betalen heeft echter niet alleen te maken met je inkomsten, maar ook met je uitgaves. Zorg dus dat je jouw cijfers goed op een rijtje hebt voordat je bijvoorbeeld kiest voor een Toyota Yaris private lease of een andere waanzinnig toffe auto.

Gerelateerde artikelen

Back to top button