Ondernemen

Een gratis VPN ook voor ondernemers?

Story Highlights
  • VPN is altijd veilig
  • Een VPN is niet duur
  • Gratis VPN niet altijd veilig

We leven in een tijdperk waarin de privacy steeds meer in het geding is. Als je regelmatig het nieuws leest, dan weet je ongetwijfeld waar ik het over heb. Er is regelmatig sprake van een datalek, met als gevolg dat er kostbare gegevens op straat komen te liggen. Dat is uitermate teleurstellend te noemen, maar ook grote techbedrijven gaan slecht met onze hedendaagse privacy om. Omwille van die reden kan het dan ook aan te raden zijn om een VPN te gebruiken. Met een VPN kun je anoniem op internet surfen. Dat is in veel gevallen zeer voordelig. Ook als je bijvoorbeeld een ondernemer bent en regelmatig gevoelige informatie verstrekt. Dan wil je uiteraard niet dat dit in de verkeerde handen terecht komt. Als het gaat om een VPN, dan kun je voor een gratis VPN gaan, maar ook voor een betaalde. Een gratis VPN klinkt natuurlijk aantrekkelijk, maar er zitten ook enige addertjes onder het gras. In dit artikel gaan wij daar wat dieper op in. Vervolgens bespreken wij de voordelen van VPN Nederland.

Beperking op je datalimiet

Een groot nadeel van een gratis VPN is dat ze doorgaans worden aangeboden met een beperking op je datalimiet. Je kunt er dus maar een maximale periode gebruik van maken. Als jij een fanatieke surfer op het internet bent, dan brengt dit dus verschillende nadelen met zich mee. Je kunt dan misschien even veilig surfen, maar als je datalimiet op is, zit je met de gebakken paren. Het punt is dan ook dat veel VPN-aanbieders die gratis versie aanbieden als een soort verkapte proefversie. Je kunt dan gebruikmaken van de VPN en als je er tevreden over bent, gaan ze ervan uit dat je wel voor premium VPN gaat.

Niet altijd even veilig

Een ander nadeel van een gratis VPN is dat deze niet altijd even veilig is. De ironie is juist dat je een VPN gebruikt om veilig over internet te surfen. Bij een gratis VPN is deze veiligheid niet altijd gewaarborgd. Als je dus echt veilig over internet wil surfen, is een betaalde versie toch aan te raden.

VPN Nederland

Het voordeel is dat een VPN helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor VPN Nederland. Daar kun jij met een flinke korting een abbonement afsluiten. VPN Nederland kent bovendien ook veel bijzonderheden alwaar wij nu wat dieper op in zullen gaan.

– Nederlandse klantenservice

Een belangrijk voordeel van VPN Nederland is dat je dan kunt profiteren van een Nederlandse klantenservice. Bij buitenlandse klantenservices is dat meestal niet het geval, daar moet je meestal in het Engels communiceren. Wellicht ben je ook wel goed in Engels, maar het geeft natuurlijk meer vertrouwen als je met mensen van je eigen taal spreekt.

– Sneller servers

Uiteraard wil jij genieten van anoniem internet, maar wil jij tegelijkertijd ook snel over internet kunnen surfen. Met VPN Nederland kun je gelukkig genieten van zeer snelle en stabiele servers. Dit komt omdat de servers in Nederland gevestigd zijn. Hoe dichter de server bij je internetpunt ligt, hoe sneller de servers zijn. Als jij dus voor een VPN in het buitenland gaat, is de kans groot dat de servers slomer zijn en ook instabieler.

Er bestaat dus een gratis VPN, maar je weet ongetwijfeld ook wel dat voor niets de zon op gaat. Er is altijd wel een addertje onder het gras. Daarom is het aan te raden om eens na te gaan of VPN Nederland wat voor jou is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button