Ondernemen

Effectief pakketten inpakken met deze vier tips

Als je een een onderneming hebt waarbij je producten verkoopt, is het van groot belang dat je de producten goed én snel kunt inpakken. Je wil natuurlijk graag dat de ontvanger een goed verpakt product ontvangt, maar je wil ook niet eindeloos bezig zijn met het zoeken, inpakken en verzenden van de bestelling. Hoe je dit effectief doet, vertellen we je in deze blog. We geven je vier handige tips.

1. Indeling van je magazijn

Het inpakken van een bestelling begint met verzamelen van de bestelde producten. Hoe groter je magazijn en assortiment, hoe lastiger het wordt om dit zo snel mogelijk te doen. Het is daarom belangrijk om je magazijn logisch in te pakken. Veel ondernemers kiezen ervoor om het magazijn in te delen met de ABC-methode. De producten uit de A-categorie liggen het dichtst bij en op de meest handige plekken. Categorie A zijn namelijk de producten die je het meeste verkoopt. Producten die je minder verkoopt, vallen onder categorie B. Deze producten plaats je dus bijvoorbeeld hoger of verder weg in het magazijn. De minst verkochte producten, Categorie C, leg je ver weg in je magazijn. Om dit handig in te delen, kun je ervoor kiezen om gebruikte magazijnstellingen te plaatsen in je magazijn.

2. Maak orders verzamelen eenvoudig

Als je orderpickers in dienst hebt, is het belangrijk dat het verzamelen van de orders eenvoudig is. Ze moeten elkaar niet in de weg lopen en moeten makkelijk en snel de producten kunnen pakken. Daarnaast is het belangrijk dat ze eventueel twee bestellingen tegelijk kunnen verzamelen, of in één keer alle producten voor een grote bestelling kunnen pakken. Zorg daarom voor karretjes of andere oplossingen om dit te vereenvoudigen. Om te voorkomen dat collega’s elkaar in de weg lopen, kun je markeringen aanbrengen op de vloer.

3. Inpakken

Dan: het inpakken. Dit moet goed gebeuren, maar niet veel tijd kosten. Om chaos te voorkomen kun je het beste de orderpickers de bestellingen laten verzamelen en het inpakken aan een andere collega overlaten. Dit zorgt voor meer structuur. Daarnaast kunnen handige tools je ook helpen: een stickerprinter voor barcodes, handige apparaten om dozen dicht te tapen en voldoende ruimte om de ingepakte bestellingen te plaatsen.

4. Verzenden van de bestellingen

Ready to go! Als al je bestellingen zijn ingepakt, is het tijd om ze te verzenden. Als de verzender de bestellingen komt ophalen, is het handig deze goed te sorteren. Hierdoor kan het bedrijf de bestellingen makkelijk en snel meenemen. Plaats het bijvoorbeeld op handige karren die ingeladen kunnen worden. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button