Ondernemen

Wat kun je doen met je oude kantoormeubilair?

Als je de inrichting van je kantoor wil gaan veranderen of je gaat stoppen met het huren van je kantoor, moet je natuurlijk iets doen met de oude meubels. Het liefst wil je deze uiteraard zo snel mogelijk kwijt, maar dat is niet altijd even eenvoudig. Er zijn verschillende manieren om je oude kantoormeubilair kwijt te raken of te verkopen. Die manieren gaan we in dit artikel toelichten!

Meubels verkopen aan een opkoper van kantoormeubilair 

Een manier waar veel grote bedrijven voor kiezen, is het inschakelen van een opkoper van kantoormeubilair. Opkopers hebben veel ervaring op het gebied van kantoormeubelen en zullen dus ook snel kunnen beoordelen in wat voor staat jouw meubels zijn en wat ze je ervoor kunnen bieden. Daarnaast kan een opkoper jouw kantoor snel leegruimen, zodat je meteen nieuwe meubels kunt gaan zoeken of kunt gaan ontruimen of verhuizen. Dit scheelt natuurlijk een hoop tijd ten opzichte van het afzonderlijk verkopen van de meubels aan particulieren. Het grootste voordeel van het inschakelen van een opkoper is dus dat het veel tijd en geregel scheelt. Daarnaast maakt een opkoper altijd een waardebepaling op voor de meubels die je hebt staan, zodat je ook weet waar dit op gebaseerd is. Ten slotte dragen de meeste opkopers bij aan een circulaire economie, aangezien ze de meubels die ze ophalen weer opnieuw gaan gebruiken. Zo worden meubels niet onnodig weggegooid of vernietigd. 

Meubels aan personeel geven of verkopen 

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de oude meubels van je kantoor aan personeel te geven of voor een kleine prijs aan hen te verkopen, afhankelijk van de staat waarin de meubels verkeren. Vooral voor het thuiswerken kan dit erg handig zijn, maar misschien zijn er ook wel werknemers die een bureau of stoelen kunnen gebruiken voor hun kinderen. Dit is een makkelijke en laagdrempelige manier om van een deel van je oude meubels af te komen, maar de kans is groot dat je niet alles op die manier kwijtraakt. De rest kun je dan nog proberen te verkopen via websites zoals Marktplaats of Facebook. Dat laatste kan echter wel wat tijd kosten, omdat je op berichten moet reageren en afspraken moet maken voor het ophalen van de meubels. 

Meubels afvoeren of aan een kringloop doneren

Mocht je de meubels echt niet kwijt kunnen raken, dan is het altijd nog mogelijk om de meubels af te voeren via de milieustraat of om ze te doneren aan een kringloop of een goed doel. Het is echter ook niet altijd zeker dat een kringloop de meubels accepteert, dit hangt vaak af van de staat van de meubels en aan hoeveel een kringloop al heeft staan. Het afvoeren van meubels is in veel gevallen kosteloos, maar dat hangt af van de gemeente waarin je woont.

Gerelateerde artikelen

Back to top button